д-р Александър Маринов

гастроентеролог

Д-р Маринов завършва медицина в Медицински университет – София, през 2015 г.

Продължава образованието си, като завършва „Публична администрация със специализация „Здравен мениджмънт“ в Университет за национално и световно стопанство – София.

Придобива специалност по гастроентерология в Медицински университет – София, през юни 2022.

От януари 2015 г. е част от екипа на клиниката по Гастроентерология и хепатология в „Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ“, а от юни 2022 г. започва да консултира в Медицински център „Надежда“ в Paradise center.

Изследовател и подизследовател в редица клинични изпитвания във фаза II, фаза III и фаза IV с притежаван сертификат GCP (Good Clinical Practice).

Редовен участник и лектор в български и чуждестранни форуми свързани с медицината. Множество публикации в български и чуждестранни списания.

Специализация: „Postgraduate Teaching Programme” 25th United European Gastroenterology Week Barcelona, Spain

Членува в Българска асоциация по гастроентерология, Европейска асоциация по гастроинтестинална ендоскопия, Българска асоциация по ултразвук в медицината, Европейска асоциация за изучаване на черен дроб, Делегат на българския лекарски съюз, столична лекарска колегия.

Интересите му са в областта на превенция на онкологичните заболявания, първична профилактика на заболяванията на стомашно чревния тракт, лечение и диагностика на заболяванията на стомашно чревния тракт, първична профилактика и лечение на рака на дебелото черво, гастроинтестинална ендоскопия, инвазивни процедури под рентгенов и ехографски контрол, токсични чернодробни увреждания в резултат на химиотерапия и имунотерапия, новости в медицината, превенция на усложненията от затлъстяването – бариатрична ендоскопия. Специализирана медицинска помощ за онкологично болни.

 

 

 

 

 

 

circle
Направления, с които си взаимодейства

Записване на час

Запишете час за специалист през нашата интегрирана система Joystick.

scroll-top-custom-arrow