д-р Ненчо Кондов

уролог

Д-р Ненчо Кондов завършва медицина в Медицински университет – София през 2000 г. От 2002 г. до 2007 г. работи като асистент в катедрата по анатомия към същия университет, където придобива и първа специалност. Специализира „Урология“ в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и през 2011 г. става специалист уролог.

Д-р Кондов придобива лиценз и практикува една година като лекар в Обединеното кралство. От 2015 г. по покана на проф. Нейков започва работа като уролог в УСБАЛО, където практикува и до момента.

По покана на болница „Надежда“ от м. март 2023 г. д-р Кондов става част от екипа. Извършва консултации и съвременна терапия на всички състояния, свързани с репродуктивните проблеми при мъжа, включително микрохирургични интервенции при обструктивна и необструктивна азооспермия – епидидимални – MESA, MIESA (minimally invasive epididymal sperm aspiration), OFNA, PESA и тестикуларни – конвенционални – TESE, md-TESE, SST, ТЕSA, NAB, Tru-cut.

Извършва диагностика и лечение на заболяванията на пикочо-половата система при мъжете и на пикочната система при жените, като използва съвременни методи за лечението и профилактиката им, диагностика и лечение на онкологични заболявания и преканцерози на урогениталната система.

Има специализации в Гърция, Испания, Германия (в периода 01-03.2019 г. в Хайлброн придобива сертификат за лапароскопски и робот-асистирани оперативни интервенции с Da Vinci Xi в областта на урологията) в областта на лазерната, ендоскопската, лапароскопската и роботизираната урология. Притежава сертификати за ехография и работа в среда с йонизиращи лъчения.

Научните интереси на д-р Кондов са в областта на минимално инвазивните процедури под ехографски контрол. Редовен участник е в национални и международни научни форуми. Активен член е на Българския лекарски съюз, Българското урологично дружество, Европейската урологична асоциация и Европейската академия по андрология.

circle
Направления, с които си взаимодейства

Записване на час

Запишете час за специалист през нашата интегрирана система Joystick.

scroll-top-custom-arrow