д-р Теодора Тихомирова

акушер-гинеколог

Д-р Теодора Тихомирова завършва медицина с пълно отличие през 2012 г. в Медицински университет – Плевен, а година по-късно започва и специализацията си по „Акушерство и гинекология“. По време на следването си д-р Тихомирова преминава обучение в многопрофилна болница в гр. Байройт, Германия, и в университетска болница във Виена, Австрия. Завършва медицина със „Златен Хипократ“.

През 2015 г. става част от екипа на „Надежда“, където успешно придобива специалност през 2017 г.

Всекидневната ѝ практика като репродуктивен специалист я води и в операционната, където с методите на минимално инвазивната оперативна гинекология дефинитивно потвърждава или отхвърля дадена диагноза като причина за липса на забременяване при жената.

Извън репродуктивната медицина професионалните интереси на д-р Тихомирова са в сферата минимално инвазивната гинекологична хирургия; консервативното и оперативно лечение на ендометриозата; диагностицирането и проследяването на бременност; акушерството и профилактиката на женското здраве.

Участва активно на годишните конгреси на ESHRE, а през 2017 г. – на Global Congress on Hysteroskopy в Барселона. Съавтор е на научни публикации на тема хирургично лечение на тазова ендометриоза.

Д-р Тихомирова е член на ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) и БЛС.

circle

Записване на час

Запишете час за специалист през нашата интегрирана система Joystick.

scroll-top-custom-arrow