д-р Ваня Атанасова

ръководител на отделение "Гинекология и онкогинекология"

Д-р Атанасова завършва медицина в Медицински университет – София през 1999 г. От 2000 г. до април 2015 г. работи в Клиниката по обща и онкологична гинекология на ВМА. През 2008 г. придобива специалност „Акушерство и гинекология“. От м. май 2015 г. се присъединява към екипа на „Надежда“ в отделението по Гинекология, а от януари 2023 г. поема ръководството  на отделение „Гинекология и онкогинекология“.

Ежедневната работа на д-р Атанасова е свързана с комплексното лечение на всички спешни състояния в гинекологията (руптура на киста на яйчника; извънматочна бременност; патологични генитални кръвотечения; спешни състояния, свързани с миомната болест; лапароскопска, хистероскопска и конвенционална хирургия), оперативното конвенционално и лапароскопско лечение на злокачествените заболявания, като рак на маточната шийка, маточното тяло, яйчника, маточните тръби; конвенционалното и оперативно лечение на ендометриоза.

Преминала е квалификационни курсове по колпоскопия, ултразвук в акушерството и гинекологията, двуизмерна и триизмерна ехография, лапароскопска хирургия, гинекологична ендокринология и стерилитет.

Професионалните ѝ интереси са в областта на оперативната гинекология, онкогинекологията и урогинекологията.

 

circle
Направления, с които си взаимодейства

Записване на час

Запишете час за специалист през нашата интегрирана система Joystick.

scroll-top-custom-arrow