д-р Василис Фурлакис

ортопед

Д-р Василис Фурлакис завършва Медицински университет – София през 2002 г. През 2003-2004 г. преминава обучение в Спешно отделение по детска травматология в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“. През 2005 г. започва специализация по „Ортопедия и травматология“ в Университетската болница Горна Баня – София, в отделение по Детска ортопедия. По време на специализацията си (2005 г. – 2010 г.) е бил обучаван от водещи детски ортопеди в профилактиката и лечението на дисплазията на тазобедрената става при новородените, в лечението на вродени детски деформации, плоскостъпието при деца и др. През 2013-2014 г. е преминал специализация в профилактиката на дисплазия на тазобедрената става при новородени в Щолцалпе – Австрия под ръководството на Prof. Reinhard Graf – професор по „Детска ортопедия“.

Има многобройни участия в национални и международни форуми за следдипломна квалификация, конгреси и симпозиуми.

Притежава сертификати за ехография на детски тазобедрени стави и на CМС, за плазмоклетъчна терапия (PRP), за криоанелгезия (криоаблацио), спортна медицина. Диагностицира и лекува дисплазия на детски тазобедрени стави, деформации на главата (плагиоцефалия, брахицефалия и др.), остеохондрози (заболявания на растежа), неправилна походка, плоскостъпие, неправилна стойка (гръбначни изкривявания, сколиоза) и детски спортни травми.

От 2017 г. извършва прегледи на новородени, кърмачета и деца в МБАЛ „Hадежда“, а от 2020 г. – диагностика и неоперативно лечение на ортопедични проблеми при деца и възрастни пациенти, в това число и при бременни и кърмещи жени.

circle
Направления, с които си взаимодейства

Записване на час

Запишете час за специалист през нашата интегрирана система Joystick.

scroll-top-custom-arrow