доц. Роман Романски

ръководител на отделение "Пластично-възстановителна хирургия"

Доц. Роман Романски е ръководител на отделение Пластично-възстановителна хирургия в МБАЛ „Надежда“ и водещ за страната експерт в областта на реконструктивната микрохирургия, съавтор на медицинския стандарт по „Пластично-възстановителна и естетична хирургия“ и дългогодишен национален консултант по пластично-възстановителна и естетична хирургия.
Освен във възстановителната и естетичната хирургия на гърдата, доц. Романски е специализиран и в пластичните операции за контуриране на тялото, естетична блефаропластика, естетична ринопластика, корекция на уши (отопластика, аурикулопластика), корекция на придръпващи белези и дефекти, получени след травми и изгаряния.
Доц. Романски завършва медицина през 1997 г. От 2000 г. до 2004 г. е докторант по ортопедия в УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ, а година по-късно взима и специалност – „Ортопедия и травматология“. 3 години по-късно придобива и специалност „Пластична хирургия“.
От 2005 г. до 2019 г. доц. Романски работи в клиниката по Пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Александровска“ – София като ординатор, в последствие и като старши и главен асистент, а от 2009 г. и като доцент. От 2011 г. до 2019 е ръководител на клиниката. През 2005 г. защитава дисертация, а през 2009 г. се хабилитира.
От 2019 г. оглавява отделението по Пластично-възстановителна хирургия на „Надежда“.

circle
Направления, с които си взаимодейства

Записване на час

Запишете час за специалист през нашата интегрирана система Joystick.

scroll-top-custom-arrow