img

Безгрижно лято

Кампания „Безгрижно лято“

Лятото е период за любов, време с много усмивки, романтика и страст. Но за да бъде незабравимо и с хубави емоции, в горещите летни дни трябва да подсигурим и своята безопасност.

24.07.2021 | 00:00

animated-circle

Лятото е период за любов, време с много усмивки, романтика и страст. Но за да бъде незабравимо и с хубави емоции, в горещите летни дни трябва да подсигурим и своята безопасност

Екипът ни разработи кампания „Безгрижно лято“ и от днес до края на август ще работим в посока повишаване на информираността за правилната контрацепция и за вагиналната кандидоза – диагностика, лечение и превенция.

Екип от водещи лекари на болница „Надежда“ ще бъдат Ваш гид по тези теми, чрез серия от полезни образователни материали.

На 7 юли от 14:00 часа ще имате възможност да проследите уебинар на тема „Контрацепцията – въпроси и отговори“. Д-р Димитър Цветков, д-р Зорница Бутева и д-р Мила Кайрякова ще говорят за методите за контрацепция, подходящите медикаменти, периодите на прием и пауза, продължителност на прием, в кои възрастови граници е подходяща и крие ли опасност контрацепцията, при кои пациенти е противопоказно, как реално действа контрацепцията и т.н.

Смятаме темата за изключително важна, тъй като една непланирана и нежелана бременност, особено сред младите момичета, би могла да засегне необратимо техния фертилитет.

Излъчването ще е на живо и Вие ще можете да задавате своите въпроси директно към нашите лекари.

Ще публикуваме и материали, свързани с митовете за предпазване от бременност, както и любопитни факти от историята на контрацепцията.

На 12 юли акушерка Надежда Стаменова ще проведе извънредно онлайн училище за бъдещи родители. Неин гост и събеседник ще бъде д-р Данаил Илиев – акушер – гинеколог от МБАЛ „Надежда“, с който ще разгледат темата за вагиналната кандидоза по време на бременност – причини, симптоми, рискове и подходящото лечение.

Излъчването отново ще бъде на живо и ще можете да задавате своите въпроси

На 15 юли д-р Христова – ръководител на Микробиологичната лаборатория в МБАЛ „Надежда“ ще ни разкаже повече за вагиналната кандидоза при жените и мъжете в летните месеци и за най-честите причини за засилването на гъбичните инфекции през лятото. Интервюто с д-р Христова ще публикуваме на сайта на болница „Надежда“ и нашите социални канали.

От 01 до 31 август проведохме 100 бр. безплатни консултации за контрацепция.

В рамките на тези консултации, д-р Зорница Бутева, д-р Мила Кайрякова и д-р Лора Енчева, на базата на подробна анамнеза, засягаща заболявания, фамилна обремененост, хормонален статус, начин на живот и др., препоръчваха подходящия метод за контрацепция.

Желаем Ви безгрижно лято!

Кампанията се излъчва с подкрепата на „Гедеон Рихтер“

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow