img

Рак на гърдата

Форма за записване за семинар

Като част от мащабната информационна кампания „Запази надежда“ стартира проект за повишаване качеството на живот на жените с рак на гърдата. Всяка година през октомври светът говори за профилактика на карцинома на млечната жлеза. У нас държавата осигурява превенция на това заболяване, като предоставя безплатни профилактични прегледи. Но за жените, които вече се борят с […]

30.09.2022 | 16:43

animated-circle

Като част от мащабната информационна кампания „Запази надежда“ стартира проект за повишаване качеството на живот на жените с рак на гърдата.

Всяка година през октомври светът говори за профилактика на карцинома на млечната жлеза. У нас държавата осигурява превенция на това заболяване, като предоставя безплатни профилактични прегледи. Но за жените, които вече се борят с рака, липсва систематизирана и достъпна информация за десетките съпътстващи странични ефекти, които онкотерапията може да причини, и възможностите за преодоляването им. В резултат на това пациентите търсят по своя инициатива информация онлайн относно успешните начини за лечение на тези последствия – нарушен хормонален и метаболитен баланс, изтънели кости, проблеми с кожата, мускулите, стомаха, черния дроб,  проблеми в интимната област, отделителната система, зрението, психиката и др.

Световните гайдлайни в сферата на онкологията препоръчват грижата  за подобряване  качество на живот да започва още с поставянето на диагнозата и да продължи по време на лечението (химиотерапия, лъчетерапия, оперативно лечение, хормонотерапия, таргетна и имунотерапия), както и години след настъпването на ремисия.

Именно затова тази година ние избрахме, вместо предоставянето на безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата, да стартираме иновативен проект за повишаване качеството на живот на пациенти с карцином на млечната жлеза. Той  осигурява  комплесен подход и широкообхватна подкрепа, за да могат жените, преминаващи през борбата с рака, да се завърнат успешно и с достойнство в живота!

Започваме с  безплатни срещи между пациенти и водещи специалисти от различни медицински направления под формата на тематични семинари, групови дискусии и практики. Те се провеждат два пъти месечно, на живо, от 15:00 часа, в МБАЛ „Надежда“.
Записването става на телефон 0885558554 между 13:30 и 17:00 часа, онлайн през форма ТУК или на място в клиниката по Медицинска онкология.

Участничките, които нямат възможност за присъствие на живо, могат да зададат предварително своите въпроси на e-mail: [email protected] Специалистът ще отговори по време на срещата, а видео записите от семинарите ще се публикуват в уеб сайта www.nadezhdahospital.com и в YouTube канала на болница „Надежда“.

Програмата на срещите – семинари до края на годината е следната:
06.10.2022 г. – Най-чести странични реакции от химиотерапия и хормоналната терапия и как да се справим с тях. Д-р Маргарита Таушанова – онколог в МБАЛ „Надежда“.
20.10.2022 г. – Лечение и профилактика на лимфедем в резултат на мастектомия. Д-р Кристина Павлова – специалист по физиотерапия и рехабилитация.
03.11.2022 г. – Колко високо е психологичното качество на едно злокачествено заболяване? Д-р Велислава Донкина – клиничен психолог, ръководител на Центъра за психотерапия и медицина в МБАЛ „Надежда“.
17.11.2022 г. – Хранителни добавки, имуностимулатори и имуномодулатори – кои от тях е подходящо да приемаме. Маг. фар. Марияна Енева – ръководител на вътреболничната аптека в МБАЛ „Надежда“.
01.12.2022 г. – Остеопороза и остеопения в хода на адювантната химио- и хормонотерапия – как да подпомогнем съхраняването на костната плътност. Доц. Живка Бонева –  началник на клиниката по ендокринология към Медицински институт – МВР.
15.12.2022 г. – Защо е изключително важна физическата активност при карцином на гърдата? Какво може да правим? Ива Филипова – специалист по възстановяване след рак на гърдата BOSU, личен фитнес инструктор.

Запишете за семинарите за подобряване на качеството на живот при рак на гърдата във формата по-долу.

Молим, в случай, че нямате възможност да присъствате, да ни пишете на [email protected], за да освободите мястото за друга жена, която има нужда от тези съвети и разговори.

Благодарим Ви!

Дата за посещение

Лични данни

Общи данни

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow