img

Подкрепа на кърменето

Кърменето в болницата: Старт още в Родилна зала!

Кърменето е емоционален процес, който укрепва силната връзка между Вас и Вашето бебе. Този процес започва веднага след раждането, още тук, в болницата.

05.08.2020 | 02:37

animated-circle

Началото: 

Нормалното физиологично раждане не завършва с проплакването на бебето, а с първия контакт на майката и нейното дете – т.нар. бондинг, или импринтинг. Това са безценни минути, при които докосването кожа в кожа предава на бебето ценна майчина микрофлора, носи му успокоение от топлината и познатия звук на сърцето й, дава му глътка сигурност в новия свят -няколкото първи капки коластра. Така започва всичко…

В родилните зали на „Надежда“ ще прекарате ЗАЕДНО първите часове от живота на Вашата рожба. Ако всичко с бебчо и мама е наред, след неонатологичния преглед, новороденото се връща на на гърдите на майката и остава в прегръдките й за няколко часа – в родилна зала, където да бъде осъществено и първото засукване. И още нещо … таткото може да бъде с вас и да сподели тези първи безценни мигове.

По време на престоя в болницата препоръчваме да бъдете непрекъснато с децата си. Именно така може да реализирате възможността за ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КЪРМЕНЕ. Нашите акушерки от неонатологично отеление и послеродова клиника ще Ви помагнат да закърмите своето бебе и ще Ви подкрепят в този процес през цялото време. Защото най-добрата храна за новороденото дете е кърмата.

Преди раждането:

В Училището за бъдещи родители на болница „Надежда“ отделяме специално внимание на кърменето. Заповядайте на лекциите, посветени на тази тема. Следете страницта на училището в нашия сайт, където обявяваме датите за тях. Лекцията за кърменето е с практическа насченост и дава отговор на най-често задаваните въпроси, които вълнуват бъдещите майки.

И след това: И ако изпитвате затруднения в кърменето след като се приберете вкъщи, не се колебайте да се свържете с нас. В болница „Надежда“ маг. фарм. Марияна Енева, IBCLC, сертифициран от международния борд консултант по кърмене, е на разположение на майките с полезна информация и подкрепа.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow