img

Раждане с надежда

Какво е „Женска консултация“

Какво представлява, кога започва, какви са видовете пакети, кога се закупуват?

27.05.2022 | 11:03

animated-circle
Какво представляват пакетите „Женска консултация“?
В тях са включени прегледи и изследвания, осигуряващи най-добрата грижа за бременната. С правилното проследяване на бременността и навреме взетите мерки може да се осигури нормално протичане и безпроблемно раждане, както и да се намали рискът за здравето на бебето и майката.
Наричаме ги „пакет“, защото всичко включено вътре смятаме за нужно и сме поставили цена с голяма отстъпка, тъй като са закупени много услуги накуп – пакетно. А заплащането по отделно на тези услуги, извън пакета, по редовни цени излиза по-скъпо.
Вярваме, че когато една жена избере да ни се довери, трябва да й предоставим отлични условия и комфорт по време на проследяването на бременността.
 
 Кога трябва да се заяви пакет „Женска консултация“?
Препоръчваме записването за проследяване на бременността в МБАЛ „Надежда“ или Медицински център „Надежда“ в Paradise Center да стане след 12 г. с. Преди този период жената трябва да проведе първите няколко прегледа при гинеколог за установяване на бременността, позиция на плодния сак, наличие на жълтъчен мехур, ембрионална структура, установяване на сърдечна дейност, размери, друго, както и биохимичния скрийнинг и ранната фетална морфология. След като е потвърдено, че всичко с плода се развива нормално е време за закупуване на пакет „Женска консултация“.
 
Какви пакети за проследяване на бременност има?
Имаме два вида пакети „Грижа – основен“ и „Грижа – разширен“.
Основният пакет е най-масовия. Разширеният включва допълнителни изследвания и прегледи и се препоръчва от нашите акушер – гинеколози само в случай на налични данни за придружаващи заболявания, утежняващи бременността. Не е нужно жената да се товари излишно финансово, ако няма нужда.
Всеки от двата пакета е разделен на две части. Първата покрива необходимите прегледи и изследвания от момента на записване за „Женска консултация“ до 24 г. с. Вторият покрива необходимото за проследяването след 24 г. с.
 
Повече за включените прегледи, изследвания и цени можете да намерите ТУК.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow