img

Запази надежда 2021

Изложбата „За мен е важно ти да си добре!“

Утре, 12 октомври, се открива изложбата „За мен е важно ти да си добре!“, част от социалната кампания „Запази надежда“ на болница „Надежда“, посветена на превенцията и борбата с рака на гърдата, съхранение на репродуктивното здраве и повишаване качеството на живот на жените след онкологично лечение.

11.10.2021 | 00:00

animated-circle

22 ВДЪХНОВЯВАЩИ ЖЕНИ СТАНАХА ПОСЛАНИЦИ НА НАДЕЖДАТА В ИЗЛОЖБАТА „ЗА МЕН Е ВАЖНО ТИ ДА СИ ДОБРЕ“, ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА „ЗАПАЗИ НАДЕЖДА“, ПОСВЕТЕНА НА БОРБАТА С РАКА НА ГЪРДАТА

Утре, 12 октомври, се открива изложбата „За мен е важно ти да си добре!“, част от социалната кампания „Запази надежда“ на болница „Надежда“, посветена на превенцията и борбата с рака на гърдата, съхранение на репродуктивното здраве и повишаване качеството на живот на жените след онкологично лечение.

Изложбата съдържа фотографии, които предават по въздействащ начин послания за грижа към собственото здраве и повече отговорност към близките ни хора на 22 забележителни жени от света на спорта, музиката, театъра, медиите и медицината. Те бяха снимани по двойки, в качеството си на майки, сестри, близки приятели и колеги. Автор на фотосите е модния фотограф Диляна Флорентин, която снима за каузата вече трета поредна година.

Горди сме да споделим, че посланиците на надеждата тази година станаха:

 • Тайбе Юсеин, Олимпийска бронзова медалистка по борба, и нейната близка приятелка София Георгиева, също състезателка по борба;
 • Аня Пенчева, актриса от Народен театър „Иван Вазов“, и нейната дъщеря Петя Дикова, телевизионен водещ в bTV;
 • Ана Пападопулу и Радина Боршош, приятелки и актриси от Народен театър „Иван Вазов“;
 • Стефания Колева, актриса от Народен театър „Иван Вазов“, и нейната приятелката Ива Филипова, специалист по възстановяване след рак на гърдата BOSU, личен фитнес инструктор;
 • Прея, артист и едно от лицата на bTV, и нейната близка приятелка Златина Ричева, асистент мениджър.
 • Ваня Щерева, писател, и нейната дъщеря – певицата Мила Робeрт;
 • Весела Делчева и Радостина Николаева, солисти на Софийската опера и балет, приятелки и колеги;
 • Д-р Неделя Щонова, телевизионен водещ в bTV, и нейната дъщеря Лилия Маринова;
 • Анна Ангелова, телевизионен водещ в БНТ, и нейната майка Татяна Ангелова;
 • Надежда Стаменова, акушерка в МБАЛ „Надежда“, и сестра ѝ Ирина Желева, балерина в Софийската опера и балет;
 • Д-р Мила Петрова, ръководител на Клиниката по Медицинска онкология в МБАЛ „Надежда“, и дъщеря ѝ Илина Петрова.

Изложбата може да бъде видяна от 12 до 26 октомври в парковото пространство пред НДК, до лятна сцена „KINO & BAR CABANA“. Там тя се реализира с подкрепата на Столична община, които за втора поредна година предоставят изложбена площ за фотографии на Диляна Флорентин и помагат призивът за превенция и навременна грижа да бъде чут.

С цел посланията да достигнат до двойно повече хора и в контекста на тазгодишния апел „За мен е важно ти да си добре!“, изложбата ще бъде мултиплицирана на още едно място – Paradise center, ет. 2, непосредствено под Медицински център „Надежда“, където се провеждат безплатните ехомамографии, с подкрепата на търговския комплекс.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow