Консултативни кабинети

Ендокринолог

 В кабинета по ендокринология в болница Надежда се третират широк спектър ендокринни и метаболитни заболявания – захарен диабет тип 2 и метаболитен синдром, болести на щитовидната жлеза, половите жлези – мъжка и женска гонада, осъществява се диагностика и лечение на остеопороза и някои по-редки ендокринни заболявания, засягащи надбъбречните жлези и хипофиза.

badge

Консултации за възрастни се извършват от д-р Светлана Хедер, д-р Петя Ангелова и д-р Емил Начев в МБАЛ „Надежда“ и МЦ „Надежда“ в Paradise Center, ет.3.

 

На разположение на най-малките пациенти на болница „Надежда“ е д-р Ваня Деспотова – детски ендокринолог, която преглежда в МЦ „Надежда“, Paradise Center, eт.3.

 

Необходимо е предварително записване на час през сайта на болницата, на Регистратура или на тел: 02 441 79 70, 0882 193970.

Кабинетът използва ехографска апаратура за образна диагностика на щитовидната жлеза и шийната област, но работи в тясно сътрудничество и с отделение Образна диагностика, където се извършва остеодензитометрия – оценка на костната плътност.

Кабинет Ендокринология се намира в непосредствена близост до Клинична лаборатория с възможност за бързо извършване на широк набор от хормонални изследвания.

В кабинета се извършва амбулаторна диагностика и лечение на пациенти със следните заболявания:

Детски ендокринолог

Специалистът Детски ендокринолог в МЦ „Надежда“, Paradise Center е д-р Ваня Деспотова, която е и педиатър с  дългогодишен опит.  

 

Детският ендокринолог е експерт в диагностиката и лечението  на ендокринните болести. Работата с ендокринните и метаболитни нарушения при деца изисква продължително обучение и дългогодишна практика.

Ендокринната система обединява жлезите с вътрешна секреция и  произвежданите хормони, които регулират всички процеси в човешкото тяло, контролират растежа, пубертетното развитие, приема на храна и вода, нивата на кръвната глюкоза. Тази високо специализирана система функционира като централен компютър, мониторираща система,  чиито команди осигуряват коректното и гладко протичане на всичко. Често проблемите, с които се сблъскват детските ендокринолози, коренно се различават от тези при възрастните пациенти.

Хормоналните промени, свързани както с растежа  и сексуалното развитие, така и с други нарушения, могат да доведат  до сериозен физически и психологически дискомфорт. При една част от случаите тези нарушения съпровождат трайно живота на пациентите. Своевременното диагностициране и лечение способства да се гарантира  добро  качество на живот  в детството и в  зряла възраст.

 

Кабинетът по детска ендокринология разполага със:

  • Стандартизирани уреди за антропометрия
  • Ехографски апарат за абдоминална ехография и ехография на щитовидна жлеза
  • Глюкомер
  • Центърът разполага с клиничната лаборатория.

За преглед при детски ендокринолог не се изисква специална подготовка на детето. Необходимо е майката да предостави цялата предходна медицинска документация, ако има такава и данни за фамилната медицинска история.

В кабинета по Детска ендокринология се диагностицират и лекуват голям спектър ендокринни нарушения

Вижте още

Невролог
Вътрешни болести
Съдов хирург
Кардиолог
scroll-top-custom-arrow