Консултативни кабинети

Физиотерапия и рехабилитация

В сектора по рехабилитация и физиотерапия на Mедицински център „Надежда“ в Paradise Center се извършват консултации и физиотерапевтични процедури  във връзка с болков синдром с различен произход, ортопедични заболявания, вертеброгенни заболявания на периферната нервна система, онкологична рехабилитация и др.

физиотерапевт на болница "надежда" извършва процедури с пациент
badge
Специалистът по физикална медицина и рехабилитация, който консултира в Медицински център „Надежда“ в Paradise Center, ет. 3, е:
  • д-р Кристина Павлова
  • Велина Кръстева – кинезитерапевт, доктор по физиотерапия

Дейността на Сектора по физиотерапия и рехабилитация е пряко обвързана с останалите медицински направления в болница „Надежда“ и МЦ „Надежда“. За своето пълно възстановяване, част от пациентите  се нуждаят от физиотерапия. Наред с това, със специалистите от сектор „Физиотерапия и рехабилитация“ могат да се консултират и пациенти, директно потърсили помощта им, както и такива, насочени за процедури от други специализирани кабинети и лечебни заведения.

 

Необходимо е предварително записване на час онлайн през сайта на болницата, през кол центъра на тел. 02441 79 70, 0882 193970 или на място на сектор „Регистратура“.

Състояния и заболявания, които могат да бъдат повлияни благоприятно:

Терапии и методи на лечение:

При хронична болка в гърба, ниска гръбначна болка, хипермобилитет, “заклещване„ на гръбнака – представлява съвкупност от мекотъканни прийоми върху мускули , залавни места и сухожилия – мануални мобилизации и „отклещване“- мануална манипулация при която след тракция и ротация се наместват полуизкълчените интервертебрални стави. Постига се моментално облекчение при болка, предизвикана от механичен проблем в гръбнака.

Облъчване със сноп светлина, концентриран, насочен, прониква на дълбочина до център на периферни стави. Действа обезболяващо, противовъзпалително и трофично. Има ного широко приложение. Забързва собствените възстановителни процеси на тъканите и ускорява оздравителния процес. На практика е почти без противопоказания.

Традиционен метод на лечение от китайската медицина на принципа на прибавяне или отнемане на енергия от меридианите и енергийните централи, които са биологично активните точки, посредством сребърни стерилни игли за еднократна употреба – те са антените. Използва се най-често при вертебротгенни заболявания на периферна нервна система, лумбоишалгия, парези, мускулни спазми, болка, главоболие, неврози, безсъние, енуреза при деца.

Възпроизвеждане посредством апаратура на биофизичната характеристика на нервния импулс и като резултат се получава съкращение на съответен мускул или група мускули. Използват се моторни точки на нерв или мускул, със съответна картография. Ускорява възстановяването при частични периферни парези или инактивитетни хипотрофии на мускули след имобилизация посредством носене на гипс, шина или лонгета.

Пациентът е в легнало положение, обут в крачоли-панталон, ако се работят долни крайници, или в ръкав – горен крайник. С помощта на дозирано налягане апаратът генерира напомпване с въздух на маншетите и налягане в посока на оттичане на лимфата и „изпомпва„ отока при лимфедем, тежки крака, венозна инсуфициенция, целулит. С микропроцесорен контрол и вградени протоколи за работа с онкологични пациенти , за хронична венозна недостатъчност, при оток след ставни операции и вътреставни лезии, със здрави пациенти – с козметична цел.

Микромасаж на тъканите посредством генератор на механични трептения с пиезо кристал. Подобрява проницаемостта на мембраните за транспорт на лекарствени средства – ултрафонофореза, действа обезболяващо, трофично, отпуска мускулни спазми, хидратира дисковете в гръбнака, разкъсва сраствания и цикатрикси.

В  Медицински център  “Надежда“ в  Paradise Center разполагаме с иновативен уред – стол Emsella с високоинтензивна фокусирана електромагнитна терапия  на тазовото дъно, която постига 11 000 неволеви Кегел стягания за 1 сесия. Подлагането на терапии с този уред след раждането осигурява превенция на инконтиненцията и свличане на органите в малкия таз и спомага за възвръщането или засилването на интимна чувствителност.

Апаратура, с която секторът разполага:

При прегледа е необходимо пациентите да съобщават за предшестващи операции, метални импланти, пейсмейкър, наличие на бременност, кървене, менструален цикъл, тежка хипертония, хронични, неовладяни сърдечни ритъмни смущения. По възможност трябва да се избягва носенето на метални украшения при провеждане на процедури.

Лекар

Кинезитерапевт

Вижте още

Ортопед
Гастроентеролог
Невролог
Кардиолог
scroll-top-custom-arrow