Консултативни кабинети

Генетик

Генетичният консултативен кабинет на МБАЛ “Надежда” приема пациенти от цялата страна с разнообразна клинична картина – двойки с репродуктивни проблеми, бременни с риск за плода, семейства с наследствени заболявания в рода и др.

badge

На разположение на пациентите в МБАЛ „Надежда“ за генетична консултация е проф. Савина Хаджидекова, ръководител на Генетичната лаборатория в болницата и д-р Рада Станева.

 

Изисква се предварително записване на час онлайн през сайта на болницата, през кол центъра на тел. 02/ 441 79 70 или 0882 193 970 или на място на сектор Регистратура.

 

Кабинетът за медико-генетично консултиране за пре-тест и пост-тест консултации приема както пациенти на болницата, така и  външни пациенти.

 

Непосредствено срещу него е разположена Клинична лаборатория, в която се осъществява вземането на биологични проби за анализи.

 

Консултирането има за цел изграждане на цялостна концепция по отношение на развитието и предаването на наследствена болест или предразположение, назначаване на подходящи диагностични тестове, интерпретация на резултатите, прогнозиране на риск за заболяването, избор на терапевтичен подход и обсъждане на възможностите за профилактика.

Вижте още

Невролог
Вътрешни болести
Съдов хирург
Ендокринолог
scroll-top-custom-arrow