Консултативни кабинети

Психолог

МЦ „Надежда“ в Paradise Center разполага с кабинет за психологични консултации и психотерапия на деца и възрастни.  Екипът  оказва психологическа помощ и на хоспитализирани в МБАЛ „Надежда“ пациенти.

Пациент на болница "Надежда" по време на психологическа консултация
badge

Психолозите, които консултират в болница „Надежда“ и Медицински център „Надежда“ в Paradise Center, ет.3, са:

  • д-р Велислава Донкина
  • Гинка Петкова
  • Мая Игнатова
  • Венцислав Герасимов
  • Бисерка Зарбова
  • Емилина Ценова

Екипът развива практиката си в полето на психосоматиката, психоанализата и психоаналитичната работа с (преждевременно родени) бебета.

От консултация може да се възползва всеки пациент, независимо дали е насочен от своя лекар или инициира тази среща по свое желание и независимо с какво телесно или емоционално страдание се сблъсква – бременност и тревогите около нея; трудността на очакването, мъчителните преживявания около трудността, която понякога се появява във връзка с неслучването на една бременност; онкологичните заболявания, които внасят една драматична руптура в живота на личността; мъжете, които съпровождат своите страдащи жени.

Необходимо е предварително записване на час онлайн, през кол центъра на болницата  на тел. 02 441 79 70, 0882 193970 или на място на сектор Регистратура.

ВАЖНО! Консултациите са отворени и за пациенти, които имат нужда от подкрепа по време на болничния си престой в „Надежда“ в Неонатологично отделение, отделение по Гинекология и патологична бременност, Родилно отделение, клиника по медицинска онкология):

  • За да предприемете консултация не е необходима специална подготовка – дори често единствено желанието да подредите мислите си е достатъчно. „Лечението чрез думи“ е познато още от времето на Фройд, а и преди това, без обаче да е равносилно на „разговор с приятел“ – то е процес на осветяване на това, което е трудно да бъде видяно от неспециалист, то е търсене на отговори, анализ на психичното, на преживяванията.
  • В болнична среда, когато въпросите около бременността, раждането, очакването, болката, диагнозата нахлуват често неочаквано, срещата със специалист би създала пространство за споделяне и разбиране, подкрепа и придружаване. Екипът посреща и съпрузите, съпругите, децата на пациентите на Болницата, които неминуемо са част от този период и също имат своите тревоги.

ВАЖНО!

Ако имате записан час за консултация на дете и то не е регистрирано като наш пациент, при първото му посещение ще му бъде създаден личен профил във вътреболничната ни система. За целта е необходимо родителят/ настойникът да предостави на Регистратура ЕГН на детето. При липса на готовност за предоставяне на ЕГН прегледът не може да бъде осъществен.  

Нова рубрика в подкаста на "Надежда" - "Писма на надеждата"

Екип

Вижте още

Ендокринолог
Дерматолог
Вътрешни болести
Акупунктура
scroll-top-custom-arrow