Консултативни кабинети

Психолог

МЦ „Надежда“ в Paradise Center разполага с кабинет за психологични консултации и психотерапия на деца и възрастни, извършвани от екип водещи специалисти в областта на клиничната психология и психоанализата.  Екипът, ръководен от д-р Донкина,  оказва психологическа помощ и на хоспитализирани в МБАЛ „Надежда“ пациенти.

badge

В МЦ „Надежда“, Paradise Center, екип от Центъра за психоанализа и медицина провеждат консултации и психотерапия на деца и възрастни. Екипът от клинични психолози, психотерапевти и психоаналитици се ръководи от д-р Велислава Донкина и вече една година развива практиката си в полето на психосоматиката, психоанализата и психоаналитичната работа с (преждевременно родени) бебета.

От консултация може да се възползва всеки пациент, независимо дали е насочен от своя лекар или инициира тази среща по свое желание и независимо с какво телесно или емоционално страдание се сблъсква – бременност и тревогите около нея; трудността на очакването, мъчителните преживявания около трудността, която понякога се появява във връзка с неслучването на една бременност; онкологичните заболявания, които внасят една драматична руптура в живота на личността; мъжете, които съпровождат своите страдащи жени.

Необходимо е предварително записване на час онлайн, през кол центъра на болницата  на тел. 02 441 79 70, 0882 193970 или на място на сектор Регистратура.

ВАЖНО! Консултациите са отворени и за пациенти, които имат нужда от подкрепа по време на болничния си престой в „Надежда“.

  • За да предприемете консултация не е необходима специална подготовка – дори често единствено желанието да подредите мислите си е достатъчно. „Лечението чрез думи“ е познато още от времето на Фройд, а и преди това, без обаче да е равносилно на „разговор с приятел“ – то е процес на осветяване на това, което е трудно да бъде видяно от неспециалист, то е търсене на отговори, анализ на психичното, на преживяванията.
  • В болнична среда, когато въпросите около бременността, раждането, очакването, болката, диагнозата нахлуват често неочаквано, срещата със специалист би създала пространство за споделяне и разбиране, подкрепа и придружаване. Екипът посреща и съпрузите, съпругите, децата на пациентите на Болницата, които неминуемо са част от този период и също имат своите тревоги.

Работата на специалистите ни е в тясно сътрудничество с медицинските екипи в неонатологично отделение, гинекология и патологична бременност, онкология – към тях могат да се обърнат и пациенти, които имат нужда от подкрепа по време на болничния си престой в МБАЛ „Надежда“.

Нова рубрика в подкаста на "Надежда" - "Писма на надеждата"

Вижте още

Ендокринолог
Пластичен хирург
Вътрешни болести
Акупунктура
scroll-top-custom-arrow