лаборатории

Микробиологична лаборатория

Микробиологичната лаборатория на МБАЛ „Надежда“ е създадена на 12 февруари 2014 г. Разположена е в сектор с ограничен достъп на ет. 1.

специалист изследва клетки под микроскоп
badge

За лабораторията

Лабораторията е оборудвана със съвременна медицинска техника, необходима за посявка и култивиране на микроорганизмите, с апарат за спешна диагностика на хемокултури, апарат за идентификация на бактериите, термостати и хладилници.

лаборант анализира микробиологична проба в болница "Надежда"

Видове изследвания

Тук се изследват всички видове биологични секрети, хемокултури, ендометриални биопсии, пунктати и др., като най-чести са изследванията, свързани с гениталната система – вагинални, цервикални секрети, еякулати и биопсии.

Важна информация

Изследването отнема минимум 48 часа, като при наличие на патоген и необходимост от идентификация и антибиограма срокът е по-дълъг – 3-4 работни дни.

 

Резултатите от изследванията се визуализират в болничната система и могат да бъдат получени на място или посредством онлайн системата на нашия сайт.

 

ВАЖНО! Резултатите следва да се тълкуват само от лекуващия лекар, а при необходимост – от клиничния микробиолог.

Лабораторията приема и материали за микробиологично изследване, донесени на място, като задължително условие за това е стриктното спазване на правилата за стерилност при взимане и транспортиране на пробите за изследване. 

Връзка с Микробилогична лаборатория на МБАЛ „Надежда“ може да бъде осъществена през кол центъра на болницата на тел: 02/441 79 70 или 0882 193 970.

Резултати

Проверете вашите резултати през нашата интегрирана система Joystick.

Лекари

Лаборанти

Вижте още

Вирусологична лаборатория
Клинична лаборатория
Генетична лаборатория
Ембриологична лаборатория
Патохистологична лаборатория
Андрологична лаборатория

Още по темата

scroll-top-custom-arrow