img

Новини

Водещи специалисти на „Надежда“ бяха лектори на XVII обучителен курс по ултразвук в акушерството и гинекологията на БАУАГ

Д-р К. Чачева, д-р М. Михова, проф. С. Хаджидекова и д-р Р. Маринов бяха лектори на XVII обучителен курс на Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията, който се проведе в периода 10-12 ноември 2023 г.

13.11.2023 | 11:39

animated-circle

Д-р К. Чачева, д-р М. Михова, проф. С. Хаджидекова и д-р Р. Маринов бяха поканени да участват като лектори на XVII обучителен курс на Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията, който се проведе в периода 10-12 ноември 2023 г.  Те представиха своите лекции пред специализирана  аудитория от акушер-гинеколози и специализанти. 

Д-р Кристина Чачева, ръководител на отделението по Пренатална диагностика и терапия в „Надежда“, изнесе лекция на тема „Повече от двуплодна бременност – предизвикателства“ с основен акцент върху рисковете и предизвикателствата при наличието на многоплодна бременност, както и върху спецификите в консултирането на пациентите с многоплодна бременност.

Д-р Марина Михова – специалист по пренатална диагностика и терапия в „Надежда“, взе участие с лекция на тема „Увеличена нухална транслуценция в първи триместър – после какво?“, като представи предизвикателствата при установяване на това отклонение от нормата и запозна аудиторията с необходимите диагностични стъпки при бебета с увеличена нухална транслуценция на скрининга от пръвия триместър.

Д-р Румен Маринов – специалист по фетална ехокардиография в „Надежда“, също взе участие като лектор на събитието с тема „Пренаталната диагноза на коарктация на аортата“. Тази диагноза е изключително предизвикателство в пренаталната диагностика на сърцето и в световен план е една от най-трудните за поставяне пренатални диагнози.

 В генетичния панел от лекции участва проф. Савина Хаджидекова – ръководител на Генетичната лаборатория на „Надежда“, с тема „Генетични дефекти и фетални аномалии“.  В лекцията си тя обобщи кои са съвременните възможности за генетична диагностика и разгледа в детайл подходящите методи на диагностика в различните срокове на бременността и в зависимост от  конкретния проблем.

Водещи специалисти на „Надежда“ бяха лектори на XVII обучителен курс по ултразвук в акушерството и гинекологията на БАУАГ

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow