img

Новини

Бебе на 32 дни беше спасено след поставяне на стент

Детето е диагностицирано в МБАЛ „Надежда“ и насочено своевременно към Националната кардиологична болница, където извършват уникалната интервенция. Репортаж на bTV новините.

08.10.2022 | 14:15

animated-circle

Бебенце на 32 дни с вродена сърдечна малоформация спасиха медици след поставяне на стент. Това е изключително сложна интервенция при толкова малък пациент. Детенцето е диагностицирано в болница „Надежда“ и е насочено своевременно към Националната кардиологична болница за последващата интервенция. Д-р Румен Маринов, детски кардиолог, консултант в МБАЛ „Надежда“, д-р Детелина Стоичкова, ръководител на отделението по Неонатология в болницата и нейният екип, които се грижат за бебето са изключително развълнувани и горди със малкия пациент. За тях детето е истински герой!
Проф. д-р Анна Кънева, която ръководи Клиниката по детска кардиология в Националната кардиологична болница обясни за перфектната работата на нейния екип по случая: „Трябваше да се работи ювелирно. Беше прецизно предвидена тази процедура. Тя беше перфектно изпълнена при минимално облъчване на пациента и в действителност това беше най-големият ни успех “. (източник: bTV)
Благодарим на Националната кардиологична болница за успешното сътрудничество.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow