img

Новини

Бейби бум през 2020 г. в болница „Надежда“

Въпреки пандемията и за първи път от създаването на болница „Надежда“ бройката на новородените надхвърли 2000 за година.

01.01.2021 | 00:00

animated-circle

Въпреки пандемията и за първи път от създаването на болница „Надежда“ бройката на новородените надхвърли 2000 за година. През 2020 г. тук се родиха 2178 бебета, сред които има и тризнаци. Превес в тази страхотна статистика имат момчетата, които са близо 52% от всички новородени в МБАЛ „Надежда“.

С момчета завършихме старата и започнахме новата година. На 31 декември, в разгара на деня, се роди последното бебче за 2020. То се казва Румен с тегло 3420 гр и ръст 49 см . А тази сутрин, в 8:24 ч. бебе Давид, 3430 гр, 49 см, проплака първи в родилните зали на Надежда и даде едно страхотно начало на новата 2021 г.

„Щастлива съм. Новата година започна по възможно най-хубавия начин!“, сподели Биляна, майката на бебе номер едно за 2021 г.

„Давид се роди в екипа на д-р Десислава Станева. Бях спокойна и се чувствах много приятно с тях. Раждането ми мина леко и бързо. Акушерка Юксел Хакка беше прекрасна. Много съм благодарна на всички. За новата година си пожелавам да имаме повече здраве, повече топлина и уют в дома ни, и повече детски смях.“

„Днес се чувствам много добре. Вече съм майка – осъзнато.“ Това са думите на Снежана, майката на бебе Румен. „Румен се роди в невероятния екип на д-р Тодор Димитров. Изключително доволна съм от него като лекар – той е уникален.“

В първия ден от 2021 година, до ранните следобени часове, в болница Надежда се родиха още три бебета – нова надежда и знак, че животът продължава!

Честита нова година!

#ЖивотътПродължава

 

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow