img

Новини

Болница „Надежда“ с участие на маратона Race for the Cure

Това е най-голямото благотворително спортно събитие, което се провежда всяка година в над 40 страни в Европа. То се организира в подкрепа на борбата с рака на гърдата и превенцията на заболяването.

26.09.2022 | 12:30

animated-circle

На 25 септември част от екипа на болница „Надежда“ – нашият отбор на Надеждата, се включи в маратона Race for the Cure – България . Това е най-голямото благотворително спортно събитие, което се провежда всяка година в над 40 страни в Европа. То се организира в подкрепа на борбата с рака на гърдата и превенцията на заболяването, а събраните средства от маратона се предоставят за безплатни профилактични прегледи. 

Голямото спортно събитие стартира в неделния ден точно в 12 ч. в  Южния парк, като всеки от участниците можеше да избере дестинация от 5 км бягане или 2 км ходене.
Капитанът на нашия отбор „Надежда“, д-р Любомир Христов, за който маратонското бягане е спортна страст, премина без усилия трасето и пръв прекоси финалната линия от нашите колеги.
В отбора на Надеждата имаше представители от различни отделения на МБАЛ “Надежда“, но с най-ярко присъствие бяха колегите ни от отделение по Акушерство и гинекология и отделението по Неонатология. Всеки един от стартиралите ни маратонци финишира успешно!

Горди сме, че за поредна година станахме част от мисията на Race for the Cure, която припознаваме като своя – да дадем повече гласност за превенцията на рака на гърдата и да подкрепим благотворителната инициатива в името на българските жени.

Всяка година близо 4000 жени в България чуват диагнозата рак на гърдата. Заболяването, диагностицирано навреме е лечимо. Затова искаме да напомним на всяка едно от вас:
Не пропускайте своя годишен профилактичен преглед за рак на гърдата. Погрижете се за себе си навреме!

Благодарим на всички наши колеги, които се включиха в Race for the Cure 2022! Ще Ви очакваме на старта следващата година!

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow