img

Новини

Честит празник на акушер-гинеколозите и акушерките

Отбелязваме Деня на родилната помощ. Честит празник на всички, които сбъдват Новия живот, в чиито ръце той се ражда и укрепва!

21.01.2022 | 00:00

animated-circle

Честит празник на всички, които сбъдват Новия Живот, в чиито ръце той се ражда и укрепва!
Честит празник, колеги! Бъдете здрави и благословени, сбъдвайте мечти, носете радост и спокойствие на своите пациенти, бъдете все така грижовни и отлични професионалисти!

Тази година денят на родилната помощ беше малко по-особен, без излишна пищност и шум, но зареден с много вяра и надежда и с добри думи за здрави бебета, които да се раждат в ръцете ни, за много щастливи семейства, с които да споделяме радостта от сбъдването на новия живот.
Отправихме благодарност и молитва за здраве и успехи и по стар български обичай „измихме“ ръцете на медици, които помагат при раждането и грижата за бебета на „Надежда“: акушер-гинекологът д-р Нели Димова, Анжела Джаркина – старша акушерка в Родилна зала, Сашка Велева – старша акушерка в Послеродова клиника и Ирена Костова – старша акушерка в отделение „Гинекология и патологична бременност“.

Ритуалът изпълни младата майка Мартина, която на 18 януари роди своя син Борис в болница „Надежда“ именно в екипа на д-р Нели Димова.
Мартина и нейният съпруг Дейвид са млади и успешни хора, които избират България да създадат своето семейство. Днес, точно след празника, те се прибраха у дома с малкия Борис. Ето какво ни сподели Мартина преди това:

 Как се чувствате днес?:
– Много развълнувана и много щастлива. Супер беше в болница „Надежда“, чувствах се като вкъщи!

Какво си пожелавате за малкия Борис?
– Да е жив и здрав, и да е много позитивен. Да расте и да ни радва, и да си е в България – да пътува много, но както аз се прибрах, така и той един ден да си дойде тук.

 

Кой беше до Вас при раждането на Борис?
– Д-р Димова беше моят следящ лекар и човекът, който доведе до щастлив край раждането – страхотен професионалист, както и всички, които бяха около мен в този момент. Бяха страхотни и в нито един момент не се притесних, въпреки, че моето раждане премина през много различни ситуации. Чувствах се спокойна. Очарована съм.

Какво пожелавате на екипа ни по случай техния професионален празник?
– Да са живи и здрави! Така още много други дечица ще се родят и много други хора ще могат да сбъднат мечтата си. Пожелавам им и да са все така всеотдайни! Страхотно е, че могат да са всеотдайни и хладнокръвни по едно и също време. Имаме нужда от такива хора като тях!

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow