img

Новини

Хистероскопията в болница „Надежда“ е на най-високо ниво

Обучение за медици с единствения в България хистероскопски инструмент Truclear TM

15.01.2023 | 18:42

animated-circle

Д-р Георги Стаменов – основател на болница „Надежда“ и ръководител на Центъра за репродуктивна медицина и д-р Илиана Христова – акушер – гинеколог и един от специалисти по минимално инвазивна оперативна хирургия, представиха хистероскопския инструмент TruClear TM, с който единствено болница „Надежда“ разполага в България от няколко години. Това се случи на 14 януари по време на теоретично и практическо обучение  на лекари и специализанти от лечебното заведение, както и на други специалисти от София, Сливен, Бургас и Варна.

TruClear TM  е ефективна и клинично безопасна алтернатива на конвенционалната хистероскопия. Представлява ново ниво на технологии, отличен и лесен за работа инструмент за пълно отстраняване на вътрематочни патологии, но щадящо за пациентите – миоми, полипи, резидуа от плацента или след аборт, септуми, интраутеринни адхезии. Замества кюретажа на матката при кръвоизливи и чести обилни менструации.

Позволява събиране на достатъчно количество тъкан за патохистологично изследване, без увреждане на здравия ендометриум.

Дава възможност за много по-точна диагностика и лечение заради факта, че се работи под директен зрителен контрол, чрез камера, а не „на сляпо“, както е при  кюретаж на матката.

Продължителността на интервенцията с Truclear ТМ e по-кратка, в сравнение с класическата хистероскопия поради факта, че не се налага многократно изваждане и въвеждане на резектоскоп. Така се гарантират по-добри  шансове за пълно завършване на манипулацията, в сравнение с работа с резектоскоп и това води до по-високата успеваемост.

Този хистероскопски уред е само един от многото високоспециализирани уреди, с които болница „Надежда“ разполага и, които осигуряват по-щадящо и качествено лечение на пациентите. А обученията и повишаването на уменията на специализантите и различни лекари са непрекъснат процес, тъй като само така е възможно да се извършва истинска медицина.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow