img

Онкология

Каузата на „Запази надежда“ на филмовия фестивал СineLibri

Премиерата на филма „Плитката“ на 9.10 в кино „Люмиер“ е посветена на борбата с рака на гърдата и посланията на „Запази надежда“ с участието на Страшимира Симеонова и д-р Теодора Каниколова

27.09.2023 | 16:46

animated-circle
Каузата на „Запази надежда“ става част от мащабното културно събитие CineLibri.
 
Деветият Международен кино-литературен фестивал CineLibri ще се проведе от 6 до 29 октомври на шест локации в страната и ще предложи на зрителите богата и интригуваща филмова програма с над 60 кинозаглавия.
 
В програмата на фестивала е предвиден и раздел „Кино с кауза“. В него ще бъдат включени филми, ангажирани със значими социални теми, които вълнуват кинотворците днес.
 
Именно в тази селекция е включен филмът „Плитката“ – въздействащ разказ за смелостта и силата на три жени.
 
Тематично, вечерта на премиерата ще премине под знака на „Запази надежда“ и преди прожекцията, зрителите ще имат възможност да станат част от една вълнуваща среща с нашия посланик на надеждата Страшимира Симеонова.
 
Разговорът с тях ще бъде посветена на темата за борбата с рака на гърдата – превенцията на заболяването, лечението и ефектите от него,като и за пътя на жените, които преминават през изпитанието – с надежда, с много вяра и борбеност.
 
 

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow