img

Новини

Лифт система за пациенти с ограничена подвижност

Новата повдигаща система е инсталирана в Дежурен кабинет на болница „Надежда“. Вижте новия епизод от поредицата „Питай Надежда“ с полезна информация за съоръжението.

02.04.2023 | 10:00

animated-circle

Болница „Надежда“ разполага със съвременно лифт съоръжение, което подпомага обгрижването на пациенти с ограничена мобилност по начин, който е максимално щадящ за тях.

Лифт системата е разположена в Дежурен кабинет на ет. -1 и има за цел да осигури по- бърз, сигурен и комфортен достъп на пациентите до медицинските прегледи и процедури, които се извършват в болница „Надежда“.

Повдигането на пациента е абсолютно физиологично и се осъществява бързо, лесно без да се изисква предварителна подготовка. Тялото се повдига по начин, аналогичен на повдигането на малко дете. Захващането е за раменния пояс посредством специални подложки под ръцете, както и под краката.

Съоръжението е безопасно и e разработено за тегло до 200 кг. Не се препоръчва използването му, при наличие на скорошни травми или счупвания.

Вижте повече в новия епизод от рубриката ни „Питай Надежда“ с участието на акушер-гинеколога д-р Димитър Цветков. Той отговаря на въпросите:

  • За кого е предназначена лифт системата?
  • Как могат пациентите да се възползват от нея при преглед?
  • Има ли дискомфорт за пациента и какви са контраиндикациите за ползването на съоръжението?

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow