img

Новини

Машини за 5-степенна филтрация на питейна вода

Последно поколение филтри, които осигуряват безкомпромисно чиста вода, без вируси и бактерии, без пясък, ръжда, тежки метали, без никакви химикали.

05.08.2021 | 09:24

animated-circle

В столовите на „Послеродова клиника“ на 2-ри етаж и на „Гинекология и патологична бременност“ на 3-ти етаж в болница „Надежда“, както и в ОАИЛ (реанимация) и хирургичното отделение са инсталирани специализирани машини ФИВО за 5-степенна филтрация на студена и гореща питейна вода.

Те са създадени с последно поколение филтри, които осигуряват безкомпромисно чиста вода, без вируси и бактерии, без пясък, ръжда, тежки метали, без никакви химикали… и без прекъсване.

5 степенната филтрация е Ultra Filtration 0.01µ с предфилтър + седиментен филтър, който задържа 99% едри частици, като прах, ръжда, пясък + пресован карбонов блок, който поглъща активния хлор, подобрява вкуса и неутрализира миризми от водата + ултра филтър, който задържа99,99% бактерии, вируси и микроорганизми, задържа100% от всички механични примесис големина над 0,01㎛ и пропуска полезни веществакато Ca, Mg, Fe, Zn + гранулиран пост карбон за финално подобряване на вкуса и неутрализиране на миризмите от водата.

Решението е базирано на Point-of-use (POU) технологията, която се инсталира на всяко необходимо място и се свързва директно с водопроводната мрежа.

С инсталацията на тези машини МБАЛ „Надежда“ желае да осигури здравословна питейна вода за своите пациенти, както и да им съдейства чрез отпадане на нуждата да закупуват бутилки с изворна или минерална вода и да ги носят със себе си при постъпването за болничен престой. Достатъчно е да носят само празна бутилка, която да пълнят от машината.

Чрез употребата на тези машини МБАЛ „Надежда“ прави и още една стъпка в своята еко философия, като подпомага намаляване на употребата на пластмаса, заедно с въглеродния отпечатък, който тя оставя при производството, транспортирането и логистиката ѝ.

 

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow