img

Новини

Мерки за безопасност при посещение и престой в МБАЛ „НАДЕЖДА“ при COVID-19

Обновени на 13.05.2022 г.

13.05.2022 | 14:54

animated-circle

ДОСТЪП

❗️В сградата на МБАЛ „Надежда“ и в Медицински център „Надежда“ в Paradise Center е свободен – е допускат се пациенти и придружители. Препоръчително е носенето на маска в сградата на болница с цел Вашата безопасност.

❗️Свижданията са разрешени в столовите на: Послеродова клиника на ет. 2 от 17:00 до 18:00 часа и на Гинекология и патологична бременност на ет. 3 от 16:00 до 17:00 часа.

❗️Свижданията в интензивния сектор на отделението по Неонатология стават само след предварително уговорен час с екипа.

❗️Достъпът на пациенти със започнала родова дейност или от спешен гинекологичен порядък, с грипоподобни симптоми става само след предварително обаждане на т.нар. червен телефон 0882332632, за да може нашият екип да предприеме необходимите мерки за безопасност, да се подготви и да ги очаква (по-долу има малко по-подробна информация).
❗️Дежурният кабинет работи, с достъп през ниво -1.
❗️Епикризите и болничните се получават лично в МБАЛ „Надежда“ на гише „Информация“ на централния вход или в Медицински център „Надежда“ в Paradise Center (само болнични листове) – в зависимост от това, къде става проследяването, диагностиката или лечението на пациента.

РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ И НЕОНАТОЛОГИЯ
✅Допускат се бащи по време на раждане.
✅Възстановява се ритуалът по изписванията на новородени и майката в зала „Надежда“.
✅Отделенията са обичайната форма на работа.

МЕДИЦИНСКА ОНКОЛОГИЯ
✅Провеждат се планираните курсове химиотерапия в клиниката по Медицинска онкология.
✅Диспансерните прегледи се провеждат.

☎️ЧЕРВЕН ТЕЛЕФОН 0882 332 632 само за пациенти на МБАЛ „Надежда“ при започнала родова дейност или за спешни гинекологични случаи с грипоподобни симптоми или с диагностицирана инфекция за Covid-19!
Създали сме нужната организация да Ви посрещнем и да положим най-добрите грижи за Вас! Но се нуждаем и от Вашето съдействие! Важно е да ни уведомите ПРЕДВАРИТЕЛНО на горепосочения телефонен номер, че тръгвате към МБАЛ „Надежда“ и имате симптоми или доказана инфекция с коронавирус, за да може нашият екип да предприеме необходимите мерки, да се подготви и да Ви очаква.
Щом пристигнете в болницата моля отидете в подземния паркинг, на ниво -1 и отново се обадете, за да ни информирате, че сте пристигнали. Изчакайте в автомобила си, докато екипа излезе да Ви поеме, подготвен по съответния протокол и със съответните защитни средства.

❗️Нашите пациенти, за прием от спешен порядък, но с установени симптоми на вирусна инфекция ще бъдат приемани съобразно вътреболничните ни правила за безопасност.

❗️Все още не се провеждат „Дни на отворени врати“, „Училище за бъдещи родители“ – присъствено, „Дни на професиите в медицината“.

❗️Настоящите правила ще бъдат допълвани и коригирани, според съответните промени в обстановката. Следете фейсбук страницата ни и уеб сайта на болницата.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow