img

Новини

Нов и уникален скенер в сектор „Образна диагностика“

Скенерът е единствен в България с редица преимущества.

21.04.2023 | 16:10

animated-circle
Преди дни в болница „Надежда“ заработи скенер от ново поколение. Той е единствен в България, като основните му преимущества са:
– Възможност за намаляване на дозите лъчение в рискови участъци на тялото – щитовидна жлеза, млечни жлези, гениталии, др.. Софтуерът създава „маска“ без да променя качеството в образа. Това е иновация.
– Бързина на изследването – сериите са много по-кратки, което означава, че пациентът се чувства много по-комфортно и общото натоварването с лъчи за единица време е по-ниско.
– Подходящ и за хора с ортопедични импланти, метални пластини, винтове и пирони в скелетната структура, както и за пациенти с металокерамика.
– Много висока разделителна способност – осигурява отлично качеството на изображението, а това дава възможност да се правят, както стандартните изследвания, така и много иновативни.
В болница „Надежда“ правим относително уникални за страната изследвания на урогениталния тракт – пикочните пътища и пикочния мехур с едноскопия, и тъй като разделителната способност на този апарат е много добра, тези изследвания са с много по-високо качество.
– Дава възможност за изследванията на гастроинтестиналния тракт – виртуални колоноскопии, виртуални гастроскопии, които се извършват на съвсем малко места. В болница „Надежда“ правим изследването по определени зони на интерес, т.е. това не е рутинно изследване. Осигурява много добра видимост и дава предварителна подготовка за операции или лечение.
– Скенерът има много добър софтуер за белодробни изследвания, като разграничава бронхиалното дърво елемент по елемент и може да проследим всеки бронх. Много е добър за търсене на белодробни емболии.
 
 

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow