img

Новини

Нова операционна в болница „Надежда“

Hi-tech операционна от ново поколение с възможност за изключително прецизна хирургия, която гарантира по-малко оперативно време за пациента и значително по-бързо възстановяване.

14.01.2022 | 16:23

animated-circle

Преди броени дни в МБАЛ „Надежда“ заработи най-новата операционна. Тя е най-общо казано Hi-tech операционна от ново поколение с възможност за изключително прецизна хирургия, която гарантира по-малко оперативно време за пациента и значително по-бързо възстановяване.

Част от предимствата са:

  • 4K технологията Olympus се стреми да направи лапароскопската видимост дори по-добра от отворената хирургия, като добавя функции Ultra High Definition за по-широка цветова гама и увеличена визуализация, съответно операцията е по-прецизна, по-щадяща и с по-малко кръвозагуба;
  • NBI (Narow Band Imaging) – функция за по-лесно откриване на злокачествени образувания – иновативни системи за филтриране на светлина прави възможно откриването на ранните етапи на лезии;
  • Full HD камера, вградена в операционната лампа, дава възможност за щадящи гинекологични операции;
  • Могат да бъдат извършвани едновременно две различни операции при един пациент – лапароскопска и хистероскопска;
  • Множество допълнителни технологични нововъведения, които улесняват многократно работата на операционния екип: 16-аксиално регулиране на цветната фаза (по-точна настройка на цвета според предпочитанията на хирурга); подобрена функция за автоматична експозиция; сензорният панел позволява настройки по време на процедурата; видеосистема VISERA ELITE II комбинира LED източник на светлина и процесора в една кутия, определяйки нов начин на простота в операционната; интуитивният сензорен панел позволява лесно и бързо управление без прекъсване на процедурата; специално светлинно наблюдение; IR наблюдение; LCD сензорен панел; LED източник на светлина.

 

Болница „Надежда“ от години е сред водещите в света по минимално инвазивна хирургия, с което осигурява на своите пациенти качествено хирургично лечение и по-бързо възстановяване.

Специалистите на „Надежда“ са канени като лектори и модератори по темата на редица международни конгреси и конференции и самите те непрестанно работят по надграждането на своите умения. Но с това усилията на болницата по отношение на предоставяне на най-добрата възможна медицинска грижа в диагностиката и лечението не спират и правилните стъпки са в надграждането и на технологично ниво.

 Операционна без компромиси!

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow