img

Новини

Отбелязваме деня на родилната помощ – Бабинден

Честит професионален празник на акушер-гинеколозите и акушерките!

21.01.2023 | 13:00

animated-circle

Днес е Бабинден – Ден на родилната помощ.

Честит професионален празник на всички, които помагат да се случи чудото на новия живот.

Честит празник на нашите лекари, акушерки и медицински работници, които с любов и отдаденост всеки ден даряват щастие, обич и грижа, за да се ражда нашето Утре.

Бъдете здрави, щастливи и благословени с много успехи, много детски усмивки и хиляди сбъднати надежди.

Отправихме своята благодарност и молитва за здраве и успехи, а после по стар български обичай „измихме“ ръцете на лекарите и акушерките, които помагат при раждането и грижата за родилките и бебета на „Надежда“: Надежда Стаменова – акушерка с богат и вдъхновяващ опит в Родилна зала основател на Училището за бъдещи родители в „Надежда“, акушер-гинекологът д-р Павлина Арабаджикова, неонатологът д-р Ирина Божинова,  Теодора Спасова – акушерка в Родилна зала,  Людмила Алексова – акушерка в отделение Неонатология, Вера Палашева – акушерка в отделение „Патологична бременност“. Ритуалът беше изпълнен от младата майка Нина, която на 19 януари роди в „Надежда“ своята дъщеря Даная.

Ето какво ни сподели Нина за раждането си в „Надежда“:

Защо избрахте болница „Надежда“ за раждането на Вашето момиченце?

Това е второ раждане за мен в болница „Надежда“, за първото си раждане я избрах по препоръка – моя приятелка ме насочи към д-р Павлова и аз по тази причина дойдох тук. Впоследствие ми хареса отношението на лекарката и на всички в болницата, както и начинът, по който се случват нещата – има добра организация, всички изследвания се извършват на едно място, няма нужда аз да мисля за тези неща. Другата много важна причина, поради която избрах болницата за раждането, е третото ниво на компетентност на отделението по Неонатология. Това беше изключително важен критерий. Освен това харесах и отношението тук към нормалното раждане и това, че се стимулира и предпочита от лекарите. Не се предлага или налага секциото, а при всички случаи, когато това е възможно, се стимулира нормалното раждане.

Първото си детенце също ли родихте нормално?

Да.

Как протече сега раждането на Даная?

Очаквах второто раждане да бъде доста по-лесно от първото, но не стана точно така – беше като първото, но в крайна сметка всичко мина благополучно.

Какво Ви е пожеланието към лекарите и акушерките, които празнуват днес – хората, които посрещат децата ни на този свят?

На всички пожелавам най-вече здраве, повече хубави емоции, здрави бебета и щастливи майки.

А на майките, на които предстои раждане, какво бихте пожелали?

Леко раждане, доколкото е възможно, после бързо възстановяване и най-важното – здрави бебета.

Имате ли специално пожелание за някой от лекарите тук в „Надежда“?

Да, за д-р Павлова най-вече, тъй като и двете си бременности следях при нея. Тя е изключително мила и приятна, истински професионалист за мен. През цялото време съм получавала страхотно отношение от нея, за което искам да ѝ благодаря от сърце. Благодаря и на двете акушерки, които водеха двете ми раждания. Благодаря на целия екип за отношението и грижата!

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow