img

Новини

Специалисти от „Надежда“ в Biotech Atelier 2021

Екипът на болница „Надежда“ получи поредното високо призвание, чрез покана за цял собствен научно-дискусионен панел в програмата на ежегодната международна конференция за биотехнологии и иновации Biotech Atelier.

28.09.2021 | 00:00

animated-circle

Болница „Надежда“ ще вземе участие в ежегодната конференция по биотехнологии и иновации Biotech Atelier 2021

Екипът на болница „Надежда“ получи поредното високо призвание, чрез покана за цял собствен научно-дискусионен панел в програмата на ежегодната международна конференция за биотехнологии и иновации Biotech Atelier. Форумът събира учени, общественици и предприемачи от цяла Европа и отвъд океана в дискусии за актуалните предизвикателства в медицината и бъдещето на здравеопазването.

Д-р Георги Стаменов – ръководител на центъра по асистирана репродукция, д-р Мила Петрова – ръководител на клиниката по „Медицинска онкология“, проф. Савина Хаджидекова – ръководител на генетична лаборатория и д-р Димитър Първанов – ръководител на научноизследователския център на болницата, ще представят пред публиката от учени и предприемачи едночасова групова дискусия под надслов „Бъдещи хоризонти в грижите за фертилитета“.

За първи път тази година в програмата на конференцията присъства темата за репродуктивното здраве и сме щастливи и горди, че именно екипът на „Надежда“ бе поканен да представи иновациите в областта през призмата на своята клинична и научно-изследователска работа. Специалистите ще презентират по теми като нови диагностични и терапевтични методи в асистираната репродукция, предимплантационна генетична диагностика и съхранение на фертилитет и бременност при пациенти с онкологични заболявания.

Дискусията ще се проведе на 29 септември 2021 г., 14:30 – 15:45 ч. българско време, на живо, онлайн.

Непосредствено след финала на панела, д-р Георги Стаменов ще влезе във виртуален дебат с изтъкнатия израелски учен проф. Зион Бен Рафаел по темата „За или против социалното замразяване на яйцеклетки“. Biotech Atelier 2021 ще се проведе в три последователни дни: 29, 30 септември и 1 октомври 2021 г., изцяло виртуално, чрез платформата Cisco WebEx. Регистрацията е безплатна, а работният език на форума е английски. За регистрация – https://lnkd.in/emM88red.

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow