img

Психология

Инвитро емоциите

Подкаст в рубриката „Надежда в мола – Вие питате, специалистите отговарят“. Участват: Траянка Григорова, клиничен психолог и психотерапевт и Мая Игнатова, психолог.

03.05.2022 | 12:44

animated-circle

Като част от подкаста на болницата и рубриката „Надежда в мола – Вие питате, специалистите отговарят“ в темата за емоциите по пътя на репродуктивните затруднения и инвитро процедурите, гости в студиото са Траянка Григорова, клиничен психолог и психотерапевт и Мая Игнатова, психолог. Двете са част от екипа на Център за психоанализа и медицина в МБАЛ „Надежда“. Водещ на подкаста е Мария Пеева, по-известна в публичното пространство като Мама Нинджа – инфлуенсър, писател и майка на 4 деца.

Те разглеждат репродуктивните проблеми през една по-различна призма – извън границите на чисто медицинските измерения. Говорят за пътя към мечтаното дете от психо-емоционална гледна точка – като опит, който неминуемо оказва влияние на мисленето, поведението, общуването с другите, и обратно – за емоционалния свят на двойката, за нагласите и преживяванията, които слагат отпечатък върху отношението към проблема и играят съществена роля в хода на лечението.

Видео

Аудио

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow