img

Надежда в мола

Неразположения по време на бременността

Подкаст в рубриката „Надежда в мола – Вие питате, специалистите отговарят“ с участието на д-р Павлина Арабаджикова – акушер-гинеколог с дългогодишен опит в проследяването на бременности и водене на раждания в „Надежда“. Модератор: Мария Пеева (Мама Нинджа)

24.02.2023 | 13:32

animated-circle

В епизод 17 на рубриката на подкаста на „Надежда“ – „Надежда в мола – Вие питате, специалистите отговарят“ говорим за неразположенията по време на бременността – какви са те и как да се справим с тях.

Гост в студиото е д-р Павлина Арабаджикова – акушер-гинеколог с дългогодишен опит в проследяването на бременности и водене на раждания в „Надежда“.

Тя отговаря на следните въпроси:

1. Kои неразположения сполетяват най-често бременните жени?

2. На какво се дължат те и как бременната да ги преодолее?

3. Важно ли е гърдите да са болезнени?

4. На какво се дължат сънливостта и умората по време на бременност?

5. С какви промени в тялото на жената е свързана появата на неразположения от страна на гастро-интестиналния тракт – газове, кисели и запек?

6. Защо понякога усещаме бременността си с цялото си тяло – болят ни гърба, кръста, главата, краката?

7. Болките в корема нормални ли са?

8. Кога се стига до кървене или зацапване по време на бременност и какво трябва да имат предвид жените, ако изпаднат в подобна ситуация?

9. На какво се дължат отоците в по-напреднала бременност и какви са средствата за облекчаването им?

10. Понякога за първи път се сблъскваме с проблема „хемороиди“ именно по време на бременност. Какви промени в тъканите и кръвоносните съдове се случват през бременността, за да се появят подобни оплаквания?

Видео

Аудио

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow