img

Надежда в мола

Психология, емоционална интелигентност и психично здраве

Подкаст в рубриката „Надежда в мола – Вие питате, специалистите отговарят“ с участието на д-р Велислава Донкина, клиничен психолог и доктор по психология, ръководител на Центъра по психоанализа и медицина в болница „Надежда“. Модератор: Мария Пеева (Мама Нинджа)

14.06.2022 | 11:52

animated-circle

В болница „Надежда“ сме създали Център за психоанализа и медицина, който предоставя психологическа грижа за пациентите и за техните партньори и близки във всеки етап от диагностиката и лечението им – инвитро пациенти; бременни; родилки; родители на преждевременно родени деца; пациенти с онкологични заболявания; пациенти на отделението по хирургия, др.
Грижата за всички тези пациенти е както терапевтично – консултативна в кабинета в Медицински център „Надежда“ в мол Парадайс, така и болнична – вътре в отделенията, по време на хоспитализацията.
Болница „Надежда“ е единствената болница, която предоставя такъв тип допълнителна грижа на своите пациенти.

В епизод 7 на подкаста „Надежда в мола – Вие питате, специалистите отговарят“ гостува д-р Велислава Донкина – клиничен психолог и доктор по психология, ръководител на Центъра по психоанализа и медицина, който болница „Надежда“ създаде, като интегрална част от грижата за своите пациенти, по модела на съвременната болнична практика по света. Тя говори за:

  • Това как работи психотерапията и защо тя помага, когато сме изправени пред болест или труден процес за тялото;
  • Защо хората повече се страхуват да поговорят с психолог отколкото да отидат на лекар;
  • С какво можем да си помогнем, когато сме в болница;
  • Какво общо имат емоционална интелигентност и психично здраве с пациентите на болница „Надежда“

Видео

Аудио

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow