img

Репродуктивна медицина

Бебето се бави – без паника!

Д-р Чапанова говори за най-честите проблеми, които бавят появата на бебето, начините за диагностика и лечение и възможностите за естествено забременяване

26.05.2023 | 11:44

animated-circle

„Бебето се бави – без паника“ – така нарекохме първия от трите подкаста в кампанията „Надежда за дете“ , с който искаме да започне нашия разговор за репродуктивните проблеми и начините за тяхното преодоляване.

Избрахме това заглавие, защото познаваме палитрата от емоции, съпътстващи една двойка, която желае дете. Знаем, че морето от разнопосочна информация в тази сфера и страха от неизвестното много често се оказват възпиращ фактор в търсенето на навременни решения.

Затова с този подкаст започваме от самото начало. Ще дадем насоки и ще се опитаме изчерпателно да отговорим на част от най-честите въпроси, вълнуващи стотици жени и мъже, които тепърва се сблъскват с репродуктивни затруднения:

– Кога една двойка, която желае бебе, но то не идва, трябва да потърси помощ при специалист по асистирана репродукция?

– Посещението при репродуктивен специалист означава ли задължително инвитро?

– Какви са базовите изследвания, с които трябва да се започне?

– Кои са най-честите проблеми, които могат да възпрепятстват забременяването и какви са начините те да бъдат третирани?

На тези и още много интересни въпроси отговаря д-р Стела Чапанова, акушер-гинеколог, специалист по репродуктивна медицина в МБАЛ „Надежда“. Модератор на подкаста е инфлуенсърът Ивана Александрова, която ни подаде ръка в тази инициатива. Ивана е и жена, която от първо лице говори за пътя към своя малък син – за трудностите, за подкрепата, за асистираната репродукция и за надеждата за дете, сбъдната тук, в болница „Надежда“.

Видео

Аудио

Още по темата

Към блога
scroll-top-custom-arrow