инициативи

Безгрижно лято

Лятото е период за любов, време с много усмивки, романтика и страст.
Но за да бъде незабравимо и с хубави емоции, в горещите летни дни трябва да подсигурим и своята безопасност
Екипът ни разработи кампания „Безгрижно лято“ с цел повишаване на информираността относно правилната контрацепци и диагностиката,  лечението и превенцията на вагиналната кандидоза.
badge

Екип от водещи лекари на болница „Надежда“ ще бъдат Ваш гид по темите за правилната контрацепция и вагиналната кандидоза чрез серия от полезни образователни материали.

 

joanna-nix-walkup-jtCA_9bwNBQ-unsplash

На 7 юли 2021 г. се  излъчи уебинар на тема „Контрацепцията – въпроси и отговори“. Д-р Димитър Цветков, д-р Зорница Бутева и д-р Мила Кайрякова изнесоха информация за методите за контрацепция, подходящите медикаменти, периодите на прием и пауза, продължителност на прием, в кои възрастови граници е подходяща и крие ли опасност контрацепцията, при кои пациенти е противопоказно, как реално действа контрацепцията и т.н.

На 12 юли акушерка Надежда Стаменова проведе извънредно онлайн Училище за бъдещи родители. Неин гост и събеседник беше д-р Данаил Илиев, с когото разговаряха за вагиналната кандидоза по време на бременност – причини, симптоми, рискове и подходящото лечение.

На 15 юли д-р Христова – ръководител на Микробиологичната лаборатория в МБАЛ „Надежда“  разказа повече за вагиналната кандидоза при жените и мъжете в летните месеци и за най-честите причини за засилването на гъбичните инфекции през лятото.

От 01 до 31 август проведохме 100 бр. безплатни консултации за контрацепция. В рамките на тези консултации д-р Зорница Бутева, д-р Кайрякова и д-р Лора Енчева, препоръчваха подходящия метод за контрацепция.

Кампанията се излъчи с подкрепата на „Гедеон Рихтер“.

Вижте още

Запази надежда
Победителите
Инвитро с надежда
Ендометриоза
scroll-top-custom-arrow