инициативи

Надежда за дете

„Надежда за дете“ – информационна кампания, посветена на темата за проблемното забременяване и възможностите за диагностика и лечение на репродуктивните проблеми

badge

На 22 май 2023 г. стартирахме информационна кампания „Надежда за дете“, в която ще говорим на достъпен език за проблемното забременяване.

С тази инициатива ние, екипът на „Надежда“ – най-големият център по репродуктивна медицина в България, заставаме до хората, които правят своите важни стъпки в асистираната репродукция. Знаем, че имате много въпроси, които Ви вълнуват и които са от съществено значение за успеха на терапиите.

Кампанията ще протече в три основни етапа:

  • Първият етап е насочен към началните стъпки при диагностиката и лечението на репродуктивните затруднения и възможностите за естествено забременяване.
  • Вторият етап е посветен на темата „Инсеминация“ и „Инвитро“– подготовката, стъпките в процедурите, факторите за успех и т.н.
  • Третият етап обхваща теми, свързани с т. нар. сложни случаи в асистираната репродукция, които водят до чести неуспешни имплантации и повтарящите се спонтанни аборти.

Всички тези акценти ще бъдат представени тук и в каналите ни в социалните мрежи в поредица публикации, подкасти и интервюта с водещи специалисти на МБАЛ „Надежда“: д-р Стаменов, д-р Цветков, д-р Персенска, д-р Тихомирова, д-р Чапанова и много други.

Запиши се за първоначален преглед при репродуктивен специалист в „Надежда“ ТУК. 

В следващите раздели до края на 2023 г. ще включваме материали с нашите специалисти:

мъж и жена на консултация при репродуктивне специалист

01

Задължително ли е инвитрото

Първият етап е фокусиран в началните стъпки при диагностиката и лечението на репродуктивните затруднения и възможностите за естествено забременяване след тях.

В него отговоряме на въпросите кога една двойка трябва да се обърне към репродуктивен специалист, задължително ли лечението в специализирана клиника по асистирана репродукция налага инвитро, кои са проблемите и при двамата партньори, които могат да възпрепятстват забременяването и кои са базовите изследвания и манипулации в болница „Надежда“.

02

Инсеминация и инвитро

Във втория етап от кампанията ще разясним подробно и на достъпен език отделните стъпки при различните асистирани репродуктивни техники, ще отговорим на въпроси, които често тревожат пациентите и за които те нерядко търсят информация от неспециалисти в социалните мрежи. Ще дадем ценни съвети за подготовката и провеждането на отделните процедури, за това какво трябва да се спазва след тях, ще представим алгоритъма на инвитро процедурата и инсеминацията – така както се случват успешно в болница „Надежда“.

 

03

Инвитро училище

През м. юни, като от част от кампанията „Надежда за дете“, очаквайте и старта на първото в България Инвитро училище за пациенти.

В него специалистите от сектора по асистирана репродукция на болница „Надежда“ ще се срещат два пъти месечно на живо с желаещите жени и мъже и ще отговорят на най-честите въпроси свързани с успешния подход към лечението на репродуктивните проблеми.

04

Сложните случаи в асистираната репродукция

Третият етап на кампанията обхваща теми, свързани с т. нар. сложни случаи в асистираната репродукция. Честите неуспешни имплантации, повтарящите се спонтанни аборти, причините за липсата на успех при инвитро отново ще бъдат във фокуса на нашата инициатива.


Лекари

Вижте още

Заявка за първоначален преглед (АРТ)
Етапи на инвитро процедурата
Изследвания преди асистирана репродукция
Асистирани репродуктивни техники

Още по темата

scroll-top-custom-arrow