инициативи

Победителите

„Победителите“ – рубриката на „Надежда“ за възможните невъзможни истории. В нея ще Ви срещаме със силни хора, които успяват да преминат през много трудни изпитания, и с техните лекари в „Надежда“, които разрешават случаи, смятани от други за нерешими.

badge

В медицината има победи – големи победи, които често остават скрити.

Всеки ден в професията ни е битка, всеки случай – предизвикателство, всяка болка, която срещаме – учител. Понякога е много, много трудно, но успехите в борбата за живот носят най-великата награда – щастието в очите на хората. Заедно успяваме и заедно с Вас пишем възможните невъзможни истории на възраждащия се живот, които оставят отпечатък в сърцата и умовете ни – завинаги! Историите на победителите! Имаме стотици от тях. Започваме да Ви ги разказваме.

Бебе след приложение на PGT за наследствени онкологични заболявания

Историята на Евелина и Лазара

Раждането на Лазара е победа за екипа ни и най-голямата мечта за нейните родители. Тя проплаква на 18 октомври 2023 г. в болница „Надежда“ след приложение на Предимплантационен генетичен тест на ембриони (PGT) за високорисково предразположение към рак на млечната жлеза.
Вижте историята на Евелина и бебе Лазара в „Преди обед“, bTV. 

Репрортаж на btv за Симонета Нешева

Историята на Симонета и Красима

Симонета Нешева, майка на Красима – бебе, победа за нашия екип.
Бебе, родено след тежката диагноза рак на ендометриума и последвало иновативно лечение, което позволява запазването на матката и износването на успешна бременност!
За първи път в България!
Историята разказва Кристина Газиева в bTV Новините

Историята на Ружка и Бориса

Възможно ли е лечение на онкологично заболяване по време на бременност?

Тази история е вдъхновяваващ разказ за майчината сила, за битката с рак и победата на Живота, за детската усмивка, за смелостта на лекарите, които не се отказват от предизвикателства и успяват да съхранят живота и на майката, и на бебето в една нелека борба със онкологично заболяване.

Историята на Божидар, Недка и Юмер

Това е историята на едно момченце, което се ражда в 24 г.с. с тегло едва от 790 г. Нашият малък принц избързва с цели три месеца и половина, за да заживее на своята малка планета – 88 дни в кувьоз и общо 124 дни в неонатологичното отделение на „Надежда“. Разказваме Ви за силата на Живота, за несломимата родителска любов, за лекарите и за Божидар, който е истинско вдъхновение

 

Историята на Елена

В началото на своята първа бременноста Елена е диагностицирана с изключително рядка диагноза, която застрашава нейния и на неродения й син живот. Екипът на „Надежда“ от лекари в различни специалности създават индивидуален план за проследяване и ленеие.

Д-р Щонова подготви емоционалния разказ за победата на Елена и екипите от „Надежда“ и го представи в „Духът на здравето“ по bTV.

Историята на Елеонора и Валери

Срещаме Ви с Елеонора и Валери, за да разкажем за тяхната Вяра и за надеждата, че въпреки трудностите и загубите по пътя към бленуваното дете, те и ние, заедно, успяхме, за да я има Вяра.

 „Справихме се с това предизвикателство, което за някой може да е малко, но за нас е целият свят.“, споделя Валери.

Историята на Андриана, Ваня и Христо

Днес, в Коледния ден, в рубриката ни „Победителите“ – за възможните невъзможни истории, Ви разказваме за Андриана, която се ражда 670 гр., 29 см.
Вижте изключителната история за 188 дни борба за живот и победи в Неонатологията на болница „Надежда“ и един несломим дух и вяра на родителите Ваня и Христо, които наричат Андриана – Коледно чудо.

Историята на Албена и Влади

Албена, Владо, малките Мария-Виктория, Димира и Самуил – история за доброто, дарената голямата любов…
И за подкрепата. Фондация „Майки за донорството“ – за да се роди дете.

Донорството – история за безценната дарена надежда.
Щастие, детски смях, любов, подкрепаи – историята на едно борбено семейство .

Историята на Ирена и сина й Алек

Ирена е смела и вдъхновяваща жена, преминала през редица изпитания, преди да сбъдне мечтата си за дете…или както казва самата тя: „Борбата ни беше до последно“. След поредица неуспешни опита инвитро, след загуби и сблъсък с тежки диагнози, невъзможното за Ирена става възможно – с Надежда.   

Историята на Вяра и Надежда

Историята на близначките Вяра и Надежда разказва за мечтата да ги има, за борбата да ги има и за победата – тяхната, на техните родители Гергана и Николай и на техните лекари от болница “Надежда“.

Вяра и Надежда – две имена и две силни думи, които са път към всяка победа!

Историята на Ася

„Аз съм пациент на д-р Илиана Бътева-Христова и днес изписват от болницата моето прекрасно дете Иван. Пътят до него не е от най-леките, но успях – благодарение на моя лекар. Тя е човекът, накарал ме да осъзная кои са най-важните неща в живота и че не трябва да се предавам, а да се боря за тях.“…

Историята на Диляна

„Водих дълга битка, победих заедно с „Надежда“ и искам да разкажа.

Бях диагностицирана с ендометриоза. Докато живеех в Англия претърпях операция – лапароскопия, за отстраняване на ендометриома на десния ми яйчник.“…

Вижте още

Запази надежда
Инвитро с надежда
Ендометриоза
Безгрижно лято
scroll-top-custom-arrow