инициативи

Запази надежда

Кампания на болница „Надежда“, целяща да насочи общественото внимание върху превенцията, диагностиката и профилактиката на редица заболявания и фактори, оказващи негативно влияние върху репродуктивните способности при жените и мъжете.

badge

Кампания "Запази надежда" 2021

През 2021 г. кампанията насочва вниманието върху преждевременното намаляване на яйчниковия резерв, профилактиката, диагностиката и лечението на рака на гърдата, както и на повишаване качеството на живот на жени, преминали през лечение на онкологичното заболяване.

„За мен е важно ти да си добре“ е посланието, което тази година обедини енергията на двадесет и две вдъхновяващи жени – новите посланици на надеждата. Те застанаха пред обектива на известния моден фотограф Диляна Флорентин в качеството си на майки, сестри, приятелки, колеги и отправиха призив за грижа и отговорност към собственото ни здраве и здравето на жените, които са най-близко до нас.

Кампания "Запази надежда" 2020

Всяка година 2.1 милиона души по света чуват диагнозата „рак на гърдата“, повече от 620 000 стават жертви на болестта. У нас всяка година около 4000 българки чуват диагнозата. Тя е шокираща. Често плашеща до смърт. РАКЪТ НА ГЪРДАТА Е НЕВИДИМ. Eдинственото най-силно оръжие срещу него е профилактиката. За да обърнем статистиката, призоваваме: ПРЕГЛЕДАЙ СЕ! Един преглед може да струва човешки живот. Защото открит рано, ракът на гърдата е лечим.

Много жени се сблъскват с тази диагноза твърде рано в живота си. Още преди да са направили крачка към любовта и майчинството. Много малко от тях са информирани за стъпките, които биха могли да предприемат, за да си осигурят възможността да имат деца след тежките терапии по време на битката с болестта. В подкрепа на тези момичета и шанса им да бъдат майки МБАЛ „Надежда“ стартира  през 2020 г. кампанията „Запази надежда“.

Кампания "Запази надежда" 2019

В болница „Надежда“ грижата за женското здраве е мисия. Затова през октомври 2019 г.  казахме на висок глас: „Ракът на гърдата е невидим. Прегледай се“. Стигнахме до хиляди хора благодарение на нашите „Посланици на Надеждата“.

С лицата си срещу най-разпространеното онкологично заболяване сред жените и с призив за превенция до нас – екипът на МБАЛ „Надежда“ – през октомври 2019 г. застанаха изключителни лекари, телевизионни водещи, актриси, музиканти, спортист, фотограф и режисьор. Тук събрахме техните лични послания и експертното мнение на едни от най-изтъкнатите специалисти в диагностиката и лечението на онкологични заболявания в България.

Вижте още

Победителите
Инвитро с надежда
Ендометриоза
Безгрижно лято

Още по темата

scroll-top-custom-arrow