инициативи

Запази надежда

Кампания на болница „Надежда“, целяща да насочи общественото внимание върху превенцията, диагностиката и профилактиката на редица заболявания и фактори, оказващи негативно влияние върху репродуктивните способности при жените и мъжете.

badge

Кампания "Запази надежда" 2023

На 25 септември 2023 г. стартира социалната кампания „Запази надежда“, която болница „Надежда“ реализира за пета поредна година. Тя има за цел да насочи общественото внимание към значимите теми за прeвенцията, ранната диагностика и лечението на рака на гърдата. Основен акцент в кампанията тази година е темата за подобряване качеството на живот на жените с рак на гърдата по време на онкотерапиите и след края на лечението в битката със страничните ефекти.

Кампания "Запази надежда" 2022

На 3.10.2022 г. стартира мащабната социална кампания „Запази надежда“, която болница „Надежда“ провежда за четвърта поредна година. Досега тя беше насочена към профилактиката на рака на млечната жлеза и  съхраняване на репродуктивните възможности при жени с онкологично заболяване.

Тази година „Запази надежда“ се разраства, като има за фокус две основни направления в подкрепата и информираността на хората с онкологични заболявания, за които в България се говори твърде малко:

  • Запазване на възможностите за дете преди и след онкологично лечение (онкофертилитет), както и по време на бременност.
  • Подобряване качеството на живот на жени с рак на гърдата по време и след терапиите.

През октомври в кампанията по традиция ще се присъединят и новите ни посланици на надеждата. 

Кампания "Запази надежда" 2021

През 2021 г. кампанията насочва вниманието върху преждевременното намаляване на яйчниковия резерв, профилактиката, диагностиката и лечението на рака на гърдата, както и на повишаване качеството на живот на жени, преминали през лечение на онкологичното заболяване.

„За мен е важно ти да си добре“ е посланието, което тази година обедини енергията на двадесет и две вдъхновяващи жени – новите посланици на надеждата. Те застанаха пред обектива на известния моден фотограф Диляна Флорентин в качеството си на майки, сестри, приятелки, колеги и отправиха призив за грижа и отговорност към собственото ни здраве и здравето на жените, които са най-близко до нас.

Кампания "Запази надежда" 2020

Всяка година 2.1 милиона души по света чуват диагнозата „рак на гърдата“, повече от 620 000 стават жертви на болестта. У нас всяка година около 4000 българки чуват диагнозата. Тя е шокираща. Често плашеща до смърт. РАКЪТ НА ГЪРДАТА Е НЕВИДИМ. Eдинственото най-силно оръжие срещу него е профилактиката. За да обърнем статистиката, призоваваме: ПРЕГЛЕДАЙ СЕ! Един преглед може да струва човешки живот. Защото открит рано, ракът на гърдата е лечим.

Много жени се сблъскват с тази диагноза твърде рано в живота си. Още преди да са направили крачка към любовта и майчинството. Много малко от тях са информирани за стъпките, които биха могли да предприемат, за да си осигурят възможността да имат деца след тежките терапии по време на битката с болестта. В подкрепа на тези момичета и шанса им да бъдат майки МБАЛ „Надежда“ стартира  през 2020 г. кампанията „Запази надежда“.

Кампания "Запази надежда" 2019

В болница „Надежда“ грижата за женското здраве е мисия. Затова през октомври 2019 г.  казахме на висок глас: „Ракът на гърдата е невидим. Прегледай се“. Стигнахме до хиляди хора благодарение на нашите „Посланици на Надеждата“.

С лицата си срещу най-разпространеното онкологично заболяване сред жените и с призив за превенция до нас – екипът на МБАЛ „Надежда“ – през октомври 2019 г. застанаха изключителни лекари, телевизионни водещи, актриси, музиканти, спортист, фотограф и режисьор. Тук събрахме техните лични послания и експертното мнение на едни от най-изтъкнатите специалисти в диагностиката и лечението на онкологични заболявания в България.

Вижте още

Победителите
Инвитро с надежда
Ендометриоза
Безгрижно лято
scroll-top-custom-arrow