ембриолог на "Надежда"проследява развитието на ембрион

репродуктивна медицина

Асистирани репродуктивни техники

Асистираните репродуктивни техники (ART) включват следните методи за преодоляване на репродуктивни затруднения:

badge

Видовете асистирани репродуктивни техники

01

Вътрематочна инсеминация

Вътрематочна инсеминация (IUI – интраутеринна инсеминация) – метод за изкуствено оплождане чрез депозиране на сперматозоиди директно в маточната кухина. Извършва се при определени индикации, сред които при двойки, при които причината за липса на бременност е неизяснен инфертилитет. 

02

IVF (Класическо инвитро оплождане)

IVF – инвитро фертилизация, е метод, при който в лабораторни условия зрелите яйцеклетки, извлечени чрез пункция, се събират със сперматозоидите на партньора, за да се оплодят.

ембриолог на "Надежда" извършва ICSI

03

ICSI/ IMSI

ICSI (инжектиране на сперматозоид в цитоплазмата на яйцеклетката) се прилага при „мъжки фактор“ за липса на забременяване. IMSI е разновидност на същия метод, но при него в яйцеклетката се инжектира морфологично селектиран сперматозоид.

Кой метод е приложим във Вашия случай

Наличието на репродуктивни затруднения не означава задължително, че трябва да се прибегне към някой от тези методи. В някои случаи проблемното забременяване се дължи само на леки хормонални отклонения, които с подходяща терапия и с промяна на начина на живот обикновено водят до положителен резултат и спонтанно настъпила бременност.  В други случаи обаче се налага прибягване до средствата на асистираната репродукция. 

Кой метод е приложим във Вашия случай може да прецени репродуктивният Ви специалист след извършване на първичен преглед и консултация, сваляне на подробна анамнеза и разглеждане на цялата представена от Вас документация за история на предходни заболявания и изследвания, както и след назначаване на допълнителни изследвания, тестове и консултации, ако такива са необходими. В „Надежда“ в центъра на отношението към пациента стои индивидуалният подход, съчетан с интердисциплинарна  работа от страна на специалистите за постигане на оптимална грижа и най-добри резултати.

Нека поговорим преди да решим...

Наличието на репродуктивни затруднения не означава задължително, че трябва да се прибегне към някой от тези методи. В някои случаи проблемното забременяване се дължи само на леки хормонални отклонения, които с подходяща терапия и с промяна на начина на живот обикновено водят до положителен резултат и спонтанно настъпила бременност. В други случаи обаче се налага прибягване до средствата на асистираната репродукция.

Система за сигурност RI Witness

Асистираните репродуктивни техники при нас в „Надежда“ се извършват под строгия контрол на специална електронна система, наречена RI Witness. Тя е вече утвърдена и доказана методология, превърнала се в златен стандарт за сигурност в работата с репродуктивен материал във водещите клиники по света – в над 40 страни на шест континента.

 

RI Witness е високотехнологична система за наблюдение, която се използва в Ембриологична и Андрологична лаборатория.  Осигурява пълна проследяемост на генетичния материал от началото до края чрез персонализирана карта, свързана с Вашия пациентски профил, в комбинация със специални чипове и четци, вградени в отделните сектори и работни плотове.

 

В работната зона на RI Witness са инсталирани електронно устройство и четец, интегрирани с базата данни в „Надежда“. Благодарение на самозалепващите се RFID етикети, прикрепени към всички лабораторни съдове се мониторита спазването на протоколите за работа с репродуктивен материал и че се работи само върху съвместими проби във всеки един момент. 

 

Системата е с непрекъснат режим на работа и нито една стъпка не остава непроверена, като по този начин се гарантира контрол на качеството и ефективността на работния процес на специалистите, както и спокойствието и сигурността на пациентите.

Вижте още

Инсеминация
IVF, ICSI/ IMSI
Ембриологична лаборатория
Андрологична лаборатория
scroll-top-custom-arrow