лекар и служител на болница "Надежда" коментират старт на инвитро процедура, финансирана от Центъра по асистирана репродукция

РЕПРОДУКТИВНА МЕДИЦИНА

Процедурата в „Надежда“

Ако Ви предстои процедура в „Надежда“, финансирана от Центъра по асистирана репродукция, е необходимо да потърсите съдействие от страна на наш координатор, за да се оформят нужните за целта документи.

badge
  1. Предайте своята заповед на нашия координатор за Център асистирана репродукция.
  2. Запишете час за преглед при вашия лекар – специалист по асистирана репродукция, като не забравяте да уведомите служителите на Регистратура, че опитът ще бъде финансиран от ЦАР. След прегледа лекарят ще определи кога може да стартира Вашата стимулация.
  3. В деня, когато ще започнете със стимулацията, задължително уведомете координатора ни, за да може да се оформят административно документите за начало на процедурата.
  4. Заповедта, издадена от ЦАР важи за период от 1 година от датата на връчването ѝ.

Какво финансира Центърът за асистирана репродукция може да разгледате подробно ТУК.

След приключване на процедурата нашият координатор ще Ви потърси, за оформяне на документи, които ще бъдат предоставени на Центъра за асистирана репродукция.

Имате право да направите това.

 

Ако все още нямате връчена заповед от ЦАР, трябва да отидете в клиниката, където желаете да се прехвърлите, за да получите и попълните Удостоверение за смяна на клиниката. То се подава лично от Вас в Центъра за асистирана репродукция.


Ако вече имате заповед за финансиране от ЦАР, то е необходимо да бъде изготвен нов комплект заявителни документи за преразглеждане на Вашата молба. Преразглеждането на документите не отнема същия период от време, необходим за одобряването на заявление за финансиране от ЦАР.

Имате право да удължите своята заповед от ЦАР по медицински причини след консултация с лекуващия лекар. За целта се подготвят нов комплект заявителни документи със съдействието на нашия координатор, които вие лично подавате в Центъра за асистирана репродукция.

 

Имате право да удължите своята заповед по лични причини, за което подавате нов комплект заявителни документи до ЦАР, заедно с молба-декларация, в която обосновавате мотивите си за отлагане на процедурата.

ВАЖНО! Всяка заповед, одобрена от ЦАР, е валидна в рамките на 12 месеца от датата на получаването на документа от куриера или по електронен път. В този срок трябва да бъдат извършени всички процедури, които се финансират от заповедта

Вижте още

Условия за кандидатстване и документи
Държавен фонд за асистирана репродукция
scroll-top-custom-arrow