д-р Георги Стаменов извършва лапароскопия в операционна на болница "надежда"

репродуктивна медицина

Репродуктивна хирургия при жената

В случаите, когато причината за  липса на забременяване не може да бъде установена и преодоляна с помощта на неинвазивните методи за диагностика и терапия, Вашият репродуктивен специалист е възможно да препоръча извършването на лапаро- и/или хистероскопия.

badge
Д-р Георги Стаменов извъшва офис хистероскопия в болница "Надежда"

01

Офис хистероскопия

Офис хистероскопията е минимално инвазивна процедура, при която в амбулаторни условия и без анестезия чрез мини камера се оглежда гениталният тракт на жената – влагалище, маточна шийка, цервикален канал, маточна кухина, включително може да се установи и проходимост на тръбите.

Д-р Георги Стаменов извъшва лазерна офис хистероскопия в болница "Надежда"

02

Лазерна офис хистероскопия

Лазерната офис хистероскопия е минимално инвазивна процедурa, при която се използва диоден лазер за оперативно лечение на полипи и миоми. Процедурата се осъществява в амбулаторни условия без използването на обща анестезия.

03

Лапароскопия

Лапароскопията е ендоскопски оперативен метод, при който през малък разрез в коремната стена се въвежда тънка няколко милиметра тръба, на върха на която е монтирана миниатюрна камера (лапароскоп), за да се направи оглед на коремната кухина.

д-р Георги Стаменов извършва диагностична хистероскопия в операционна на болница "Надежда"

04

Хистероскопия

Хистероскопията се прилага с диагностична цел или като хирургичен метод за лечение на определени състояния. Представлява детайлен оглед на вътрешността на матката с помощта на оптичен телескоп, наречен хистероскоп.

Вижте още

Специализирани процедури при жената
Специализирани процедури при мъжа
Специализирани изследвания при жената
Специализирани изследвания при мъжа

Още по темата

scroll-top-custom-arrow