микроскоп в Андрологична лаборатория на болница "Надежда" за извършване на специализирани процедури при сперматозоидите

репродуктивна медицина

Специализирани процедури

По преценка на лекуващия Ви репродуктивен специалист в рамките на Вашата процедура – инсеминация, инвитро, ICSI, могат да бъдат извършени редица високоспециализирани манипулации, които имат за цел да повишат шансовете Ви за успех и да доведат до положителен резултат и бременност. Дали някоя от тях ще бъде приложена при Вас зависи от спецификите на състоянието Ви, с което  Вашият лекуващ репродуктивен специалист е запознат и ще вземе предвид при решението за това.

badge
пациентка чете на сайта на болницата какви специализирани процедури при жената се прилагат в болница "Надежда" в рамките на инвитро процедура или нейната подготовка

01

При жената

При жената специализираните процедури са свързани със специфичната подготовка на  яйчниците, самите яйцеклетки или маточната лигавица. Част от процедурите са приложими за различни цели – например PRP се използва както за увеличаване на шансовете за имплантация на ембриона, така и за подобряване на функцията на яйчниците при намален яйчников резерв или преждевременна яйчникова недостатъчност. Други процедури имат тясно приложение – целят да подготвят яйцеклетките за оплождане/ замразяване или да увеличат шансовете за успешна имплантация. Дали е необходимо някоя от тези процедури да бъде приложена при Вас ще реши Вашият репродуктивен специалист, който е запознат със спецификите на състоянието Ви.

02

При мъжа

При мъжа специализираните процедури са свързани с обработката на сперматозоидите, селекцията на най-добрите от тях и подготовката им за извършването на оплождане. Част от процедурите се случват в Андрологичната  ни лаборатория – например центрофугиране на сперматозоидите в плътностен градиент, Swim up, MACS, пречистване на еякулат при HIV-позитивни, замразяване на сперматозоиди; други – в Ембриологичната лаборатория – зона селекцията и селекцията на сперматозоиди с хиалуронова киселина. При определени индикации може да бъде извършено и PRP за подобряване на производството и качеството на сперматозоиди, както и за подобряване на потентността при еректилна дисфункция.

специализирани процедури при ембриона в болница "Надежда"

03

При ембриона

При ембриона специализираните процедури се състоят във възможността за Time-lapse-култивиране и наблюдение на развитието на ембрионите в ембриоскоп, както и на извършване на предимплантационен генетичен тест (PGT) или асистиран хетчинг при индикации за това и по препоръка на лекуващия Ви репродуктивен специалист и ембриолозите на „Надежда“. Друга специализирана процедура е подготовката на ембрионите за криосъхранение, която се извършва в Ембриологичната ни лаборатория.

Вижте още

Специализирани изследвания при жената
Специализирани изследвания при мъжа
Ембриологична лаборатория
Андрологична лаборатория

Още по темата

scroll-top-custom-arrow