лекар с бяла престилка държи хапчета в ръце

гинекология

Медикаментозен аборт

Прекъсването на бременността по желание в България е възможно според действащото законодателство до 12-а г.с. След този гестационен срок абортът в страната ни не е разрешен, освен в случаите, когато има медицински показания за това.  Попитайте Вашия лекуващ лекар какви са рисковете и възможните усложнения при прекъсване на бременност, преди да вземете решение да се подложите на тази процедура.

badge

За медикаментозния аборт

В болница „Надежда“ се извършва прекъсване на бременността чрез прилагането на таблети (т.н. медикаментозен аборт). Подходящи за процедурата са жени, бременни до 7-а г.с., които желаят прекъсване на бременността по медицински индикации (кухо яйце, задържан аборт) или по желание.

За извършване на процедурата се използват регистрирани от Изпълнителна агенция по лекарствата медикаменти, показани единствено за такова приложение.

Процедурата се извършва от квалифицирани лекари, членуващи в Българската асоциация по контрацепция и безопасен аборт, Международната федерация на специалистите по контрацепция и аборт – FIAPAC, с богат клиничен опит в извършването на медикаментозен аборт.

жена държи в ръцете си хапче за медикаментозен аборт

 

В болница „Надежда“ наш приоритет е да Ви предложим висококачествена медицинска грижа, съобразена с най-добрите медицински практики и иновациите в медицината, както и с действащите в страната законови разпоредби. 

При аборта с таблети се избягва анестезията и оперативната намеса (кюретаж), както и свързаните с тях рискове.

Процедурата е с висок процент на успех – около 96%.

Може да се свържете с кол центъра на болница „Надежда“ на тел: 02 441 79 70, 0882 193 970 или да се обърнете за допълнителна информация към Вашия лекуващ лекар в болница „Надежда“.

Вижте още

Оперативна гинекология
Профилактика на женското здраве
Естетична гинекология
Гинеколог
scroll-top-custom-arrow