д-р Георги Стаменов извършва лапароскопия в операционна на болница "надежда"

Гинекология

Оперативна гинекология

Хирургичната дейност на отделението по Гинекология и онкогинекология се осъществява в операционните зали на „Надежда“, оборудвани с високотехнологична апаратура и инструментариум за извършване на пълния обем операции в областта на гинекологията:

badge

На какво може да разчитате в „Надежда“ при нужда от хирургично лечение на гинекологично заболяване

Прилагането на диагностични и терапевтични оперативни интервенции за ранно откриване и диагностициране на редица гинекологични заболявания (доброкачествени и злокачествени).

 

Използването на мини инвазивни диагностични методи във всички случаи, в които това е възможно, с цел бързо възстановяване, скъсяване на болничния престой и бързо връщане към обичайния начин на живот.

 

Извършване на оперативните интервенции ендоскопски вместо с отворен коремен достъп във всички случаи, в които това е възможно.

 

Използването на високотехнологична апаратура и инструментариум както за ендоскопска, така и за „отворена“ хирургия.

 

Екип от специалисти с тясна профилираност в отделните области на гинекологията (консервативна и оперативна), които са с дългогодишен опит в диагностиката и лечението на гинекологичните и онкогинекологичните заболявания;

На нас като хора, които сме готови да поговорим и да бъдем опора и подкрепа за Вас в трудните моменти.

д-р Георги Стаменов извършва лапароскопия в операционна на болница "надежда"

01

Лапароскопия

Лапароскопията е ендоскопски оперативен метод, при който през малък разрез в коремната стена се въвежда тънка няколко милиметра тръба, на върха на която е монтирана миниатюрна камера (лапароскоп), за да се направи оглед на коремната кухина.

д-р Георги Стаменов извършва диагностична хистероскопия в операционна на болница "Надежда"

02

Хистероскопия

Хистероскопията се прилага с диагностична цел или като хирургичен метод за лечение на определени състояния. Представлява детайлен оглед на вътрешността на матката.

Д-р Георги Стаменов извъшва офис хистероскопия в болница "Надежда"

03

Офис хистероскопия

Офис хистероскопията е минимално инвазивна процедура, при която в амбулаторни условия и без анестезия чрез мини камера се оглежда гениталният тракт на жената.

Д-р Георги Стаменов извъшва лазерна офис хистероскопия в болница "Надежда"

04

Лазерна офис хистероскопия

В болница „Надежда“ се прилага и т.нар. лазерна офис хистероскопия. Това е минимално инвазивна процедурa, при която се използва диоден лазер за оперативно лечение на полипи и миоми. Процедурата се осъществява в амбулаторни условия без използването на обща анестезия.

д-р Ваня Атанасова и д-р Георги Стаменов извършват гинекологична операция в болница "Надежда"

05

Класическа хирургия

Някои операции е по-добре да се извършат чрез отворена хирургия (например сраснала с червата ендометриозна киста). В други случаи за предпочитане е лапароскопията (например при пластика на тръби). Вашият лекуващ лекар ще прецени кой от посочените подходи е оптимален във Вашия случай.

Д-р Любомир Христов извършва серклаж в операционна в болница "Надежда"

06

Серклаж

Серклажът е оперативна техника за задържане на бременността максимално близо до термин (37 г.с.) чрез механична поддръжка на маточната шийка – обшиване на вагиналната част на шийката или на цервикалния канал. Серклажът може да бъде приложен с профилактична или терапевтична цел.

д-р Ваня Атанасова извършва абразио в операционна на болница "Надежда"

07

Абразио/ кюретаж

Прилага се с цел премахване на неразвиваща се бременност (missed abortion, „кухо яйце“); прекъсване на нежелана бременност; премахване на полип; диагностициране на предракови и ракови заболявания (при „лоша“ цитонамазка/ колпоскопия/ биопсия), кървене или ехографски данни за дебела маточна лигавица в менопаузата.

Работата на отделението

Организацията на работа в отделение „Гинекология и онкогинекология“ осигурява денонощно изпълнение на лечебната дейност, включително и медицинска помощ при спешни състояния. Така то формира едно модерно място за лечение на гинекологични и онкогинекологични заболявания.

Екипът притежава опита и квалификацията да предоставя съвременна специализирана медицинска помощ при спазване на строгите критерии на добрата клинична практика и осигурявайки високо качество на диагностика, лечение и проследяване на пациентките.

Комфортните стаи на стационара с подходящото си оборудване улесняват и подпомагат възстановителния процес, а интериорът предразполага да се почувствате като у дома си.

Получаването на епикриза става в деня на изписването. 

Ако е взет материал за хистологично изследване и предстои изготвяне на хистологичен резултат,  при изписването си ще получите етапна епикриза, а окончателната се изготвя в срок до 25 дни.

Получаването става на сектор „Информация“ в работен ден между 9:00 и 17:00 ч. 

Лекари

Вижте още

Профилактика на женското здраве
Медикаментозен аборт
Естетична гинекология
Гинеколог
scroll-top-custom-arrow