онколог на болница "Надежда" консултира пациент за започване на лечение

За клиниката

В клиниката работят лекари с дългогодишен опит в лечението на онкологични заболявания, които в практиката си използват широка гама от образни и лабораторни изследвания за постигане на прецизна диагностика и стриктно проследяване на прилаганата терапия. Всичко това гарантира на пациентите достъп до най-съвременно лечение, изцяло финансирано от НЗОК, при спокоен болничен престой и под грижите на мултисциплинарен екип. 

 

В модерна работна среда се прилага лекарствено лечение (химиотерапия, таргетна терапия, имунотерапия) на рак на гърдата, гинекологични и урологични тумори, рак на белия дроб, дебелото черво и други локализации. 

 

Клиниката разполага с дневен стационар за амбулаторно лечение и стаи за болничен престой, оборудвани със самостоятелен санитарен възел и с таблет на всяко от леглата с достъп до интернет и телевизия.

Екип

Клиниката по Медицинска онкология в МБАЛ „Надежда“ и специалистите в нея са търсени партньори в изследователските екипи на международни клинични изпитвания, в които се разработват нови и съвременни лекарства в областта на онкологията. Често нашите пациенти са едни от първите в България, които имат възможността да се лекуват с най-новите видове лекарства още преди те да са влезли в рутинна употреба.

дневен стационар в клиниката по Медицинска онкология на болница "Надежда"

01

Химиотерапия

Химиотерапия представлява използването на противоракови медикаменти за лечение на ракови заболявания. Тя действа по два начина: спира растежа на тумора и предотвратява разпространението на ракови клетки в останалите части на тялото (метастазиране).

02

Хормонотерапия

Терминът „хормонотерапия“ е придобил гражданственост, но на практика този вид лечение представлява анти-хормонално лечение и често има за цел не да стимулира, а да потисне хормоналната продукция на организма. 

медицински онколог обсъжда с пациент таргетната терапия

03

Таргетна терапия

Таргетната (прицелна) терапия е нов вид терапия, на която се основава индивидуализираната медицина. Тя е тип противораково лечение, насочен именно към промените в раковата клетка, които я карат да расте, да се дели и да метастазира.

04

Имунотерапия

Една от причините раковите клетки да се развиват е, че имат способността да се предпазват от имунната система. При имунотерапията целта е не директно унищожаване на туморните клетки, а провокиране на собствената имунна система да предизвика имунен отговор спрямо опасните клетки.

05

Клинични изпитвания

Клиниката по Медицинска онкология в МБАЛ „Надежда“ и специалистите в нея са търсени партньори в изследователските екипи на международни клинични изпитвания, в които се разработват нови и съвременни лекарства в областта на онкологията. Често нашите пациенти са едни от първите в България, които имат възможността да се лекуват с нови видове лекарства още преди те да са влезли в рутинна употреба.

Медицинска сестра подготвя система за химиотерапия в клиниката по Медицинска онкология на болница "Надежда"

06

Престой в клиниката

Клиниката разполага с дневен стационар за амбулаторно лечение и стаи за болничен престой, всяка от които оборудвана със самостоятелен санитарен възел и персонален достъп до интернет и телевизия. За удобството и спокойния престой на пациентите се грижи специално обучен екип от медицински сестри и санитари.

 

07

Съхраняване на шанса за дете

Ако Ви предстои лечение на онкологично заболяване, потърсете информация за това кога терапията може да изложи на риск шансовете Ви да станете родител в бъдеще. За всеки отделен случай трябва да бъдат разгледани и взети предвид всички медицински детайли от интердисциплинарен съвет, включващ специалисти по онкология и репродуктивна медицина. Такъв съвет е създаден и заседава в МБАЛ „Надежда“.

Пациенти, обединени в проекта на болница "Надежда" за подобряване на качеството на живот при рак

08

Подобряване на качеството на живот при рак

Безплатно за пациентите ще бъдат провеждани различни семинари и практически занимания в групи и ще им бъдат предоставяни разнообразни печатни и видео информационни материали в подкрепа на по-ефективното преминаване през лечението, възстановяване и завръщането им обратно в живота пълноценно.

Лекари

Медицински сестри

Администрация

Санитари

Вижте още

Хормонотерапия
Химиотерапия
Имунотерапия
Престой в клиниката

Още по темата

scroll-top-custom-arrow