За отделението

Отделението е разположено на синия етаж на болницата – етаж 2, предназначен специално за майките и техните бебета. Достъпът до етажа е ограничен за външни посетители и се осъществява чрез специални посетителски карти.

 

Отделението разполага с необходимото за III ниво на компетентност оборудване – 8 апарата за обдишване от най-висок клас; 3 апарата за неинвазивно обдишване – т.нар. назален CPAP; 1 апарат за първична реанимация, с който се обдишват децата в Родилна зала (когато се налага интубиране); 15 кувьоза от най-висок клас; 6 реанимационни маси (т.нар. термоплот) – с 4 от тях са оборудвани трите родилна зала и операционната зала за Цезарово сечение, две са на разположение в отделението по Неонатология.

 

Разполагаме с достатъчен брой монитори, трансфузионни помпи, лампи за фототерапия, както и с транспортен кувьоз, с който, ако се налага спешно хирургично лечение, децата се превеждат в друга болница.

Грижа за новородените с ниско тегло

Оборудването от висок клас осигурява топлинен комфорт, прецизно и автоматично регулиране на кислородното ниво и влажността на въздуха в кувьозите, без риск за зрението на новородените. За децата с по-ниско тегло е осигурена апаратура и грижа на световно ниво, без компромиси по отношение на медикаментозното лечение и най-добрите клинични практики.  Прилагат се сърфактант терапия, стимулиращи лекарства за дишането на недоносените деца за ускоряване на оздравителния процес.

badge

Вижте още

Родилно отделение
Какво се случва с бебето непосредствено след раждането
Грижа за новороденото в отделението
Изписване

Още по темата

scroll-top-custom-arrow