неонатология

Изписване на новороденото

Ще бъдете информирана за предстоящото изписване един ден предварително от лекуващия детски лекар.

badge

Новородените се изписват при нормално раждане след 3 дни болничен престой, при оперативно раждане – след 4 дни. Ще бъдете информирана за предстоящото изписване един ден предварително от лекуващия детски лекар.


При определени медицински индикации или когато новороденото е недоносено, престоят му в Неонатологично отделение е възможно да бъде удължен по преценка на лекуващия неонатолог. В подобни случаи ще бъдете информирана за часа и датата на изписване предходния ден, а при новородени с по-дълъг болничен престой – няколко дни предварително.


При изписване на бебето ще Ви бъде предоставена неговата епикриза.

За напускането на новороденото от болницата е необходимо да имате предварително изпрани дрехи за детето, одеяло или пелена, кошница/столче за кола за новородено. Комплектът може да Ви бъде донесен от близките в деня на изписването, но не по-късно от половин час преди самото изписване.


Майката и детето ще бъдат отведени в зала „Надежда“ за ритуала по изписване, където могат да ги очакват техните близки*.
Има възможност да ползвате услугите на фотограф, с който болницата си партнира или да доведете друг избран от Вас, за да си направите снимките за спомен.

*В зависимост от епидемиологичната обстановка в страната. Молим да следите новините с актуалните мерки за безопасност в болница „Надежда“ в раздел „Новини“ на този уеб сайт.

Вижте още

Какво се случва с бебето непосредствено след раждането
Грижа за новороденото в отделението
Родилно отделение
Педиатър
scroll-top-custom-arrow