Пластично- възстановителна хирургия

В отделението се извършват пластични операции за увеличаване/ намаляване на бюста и контуриране на тялото, реконструктивна микрохирургия след мастектомия, естетични операции в областта на лицето. 

badge

Оперативната дейност на отделение „Пластично-възстановителна хирургия“ на болница „Надежда“ е свързана най-вече с възстановителната и естетичната хирургия на гърдата, в това число и с един от най-съвременните методи за възстановяване на гърдата със собствени тъкани посредством микросъдов трансфер. Квалифициран за извършването им е доц. Роман Романски, ръководител на отделението, един от водещите за страната експерти в областта на високоспециализираната реконструктивна микрохирургия, съавтор на медицинския стандарт по „Пластично-възстановителна и естетична хирургия“ и дългогодишен национален консултант по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

Освен с възстановителната и естетичната хирургия на млечната жлеза, доц. Романски е специализиран и в пластичните операции за контуриране на тялото, естетична блефаропластика, естетична ринопластика, корекция на уши (отопластика, аурикулопластика), корекция на придръпващи белези и дефекти, получени след травми и след изгаряния.

01

Видове пластични операции

В отделението се извършват оперативни интервенции в областта на възстановителната и естетична хирургия на гърдата, пластични операции за контуриране на тялото, естетична блефаропластика, естетична ринопластика, корекция на уши (отопластика, аурикулопластика), корекция на придръпващи белези и дефекти, получени след травми и след изгаряния.

02

Прием и престой в отделението

Приемът в отделението се осъществява след извършване на първична консултация с доц. Романски в кабинет „Пластична хирургия“ в МЦ „Надежда“ в Paradise Center. За целта е необходимо да запишете час през кол центъра на болницата или онлайн през сайта на „Надежда“. Всеки пациент при приема е необходимо да се запознае подробно с информираното съгласие за  съответната пластична операция.

03

Възстановителен период

Възстановителният период зависи от вида на самата пластична операция и нейните специфики. Така например възстановяването след операция за увеличаване на бюста отнема повече време и в ранния следоперативен период пациентката изпитва по-изразена болка поради разпъването на тъканите и дразненето на болковите рецептори, в сравнение с операциите за намаляване на бюста. 

Вижте още

Видове пластични операции
Прием и престой в отделението
Пластичен хирург
Профилактика на рака на гърдата

Още по темата

scroll-top-custom-arrow