пластична хирургия

Възстановителен период

 

Преди изписването Ви от болницата ще бъдете информирани от лекуващия си лекар какъв следоперативен режим е необходимо да спазвате за постигане на максимално добър естетичен резултат. 

badge

Възстановителният период зависи от вида на самата пластична операция и нейните специфики. Така например възстановяването след операция за увеличаване на бюста отнема повече време и в ранния следоперативен период пациентката изпитва по-изразена болка поради разпъването на тъканите и дразненето на болковите рецептори, в сравнение с операциите за намаляване на бюста. За осигуряване на комфортен следоперативен престой в отделението ще Ви бъдат приложени обезболяващи медикаменти, съобразени с Вашия индивидуалния праг на болка.

След естетични или реконструктивни операции с поставяне на импланти в гърдата/гърдите е препоръчително в рамките на първите 6 седмици след интервенцията да се избягва вдигането на предмети с тегло над 3-4 кг. 

След извършване на абдоминопластика и всякакви липектомии и контуриращи операции на тялото за максимално добър краен естетичен резултат е препоръчително да се носи ластично бельо. 

 

ВАЖНО! Окончателният естетичен резултат след такъв вид операции става видим около 3 до 6 месеца по-късно.

Какви белези ще се образуват конкретно при Вас зависи от Вашите индивидуални особености, но е важно да знаете, че развитието на белези не може да бъде напълно избегнато дори и при пластичните операции. 

Има множество фактори, които повлияват развитието на белезите, както и склонността на кожата за образуване на по-груби белези в определени зони на тялото.  Пластичният Ви хирург ще Ви информира какъв белег се очаква да образувате след операцията, както и за средствата, които биха имали благоприятен ефект върху него.  

Вижте още

Пластична хирургия
Видове пластични операции
Прием и престой в отделението
Пластичен хирург

Още по темата

scroll-top-custom-arrow